ClimateClips

Barn fra rundt omkring i verden har sendt inn "klimaklipp" om hva de tenker om natur og klima, og det kan du også gjøre! Send inn ditt eget klipp før jul!

I denne videoen får du møte Jayden, Juliana og Lukas - fra tre forskjellige steder i verden. De er unge som er glad i naturen og bekymret for hva som skjer med klimaendringene. Et videoprosjekt samler inn videoklipp fra barn i hele verden - og du kan også sende inn ditt "klimaklipp". Se nederst i saken!

Jayden er 14 år, fra Curacao - en øy utenfor Venezuela i Sør-Amerika, som er en del av Nederland - og han forteller at natur gjør han glad. Han svømmer og forteller om sitt favorittsted. Han viser fram skilpadder og viser fram hvor mye søppel det er på strendene der han bor, noe som gjør ha, bekymret. Andre land slipper ut plast og annet søppel som havner i havet, så driver det med havstrømningene og ender opp der han bor. Han forteller at plast fra andre land gjør det vanskelig å beskytte skilpaddene fra søppelet. 

Juliana er fra Brasil og hun er 15 år. Hun viser fram sitt favorittsted og forteller at i skogen kan hun se stjernene, for da er hun langt fra lysforurensing fra byen. Hun er bekymret for regnskogen og økosystemene i landet hun bor i. Hun mener land- og skogbruk ikke skal jobbe mot miljøet, men sammen med det.  

Lukas er 12 år og fra en liten by i Australia. Han viser også fram et av sine favorittsteder i naturen, hvor han føler at det er fredelig og han er lykkelig der. Lukas forteller om søppelforurensning der, som kommer fra mennesker. Det mener han at vi mennesker må endre. 

Vil du bidra med ditt klimaklipp?

Videoene samles inn av en filmskaper som heter Mirjam Marks. Hun er fra Nederland og vil gjerne ha videoklipp fra norske barn også. Ta kontakt med henne på epost climateclips@tangerinetree.nl. Videoklippet ditt må svare på disse spørsmålene: ditt favorittsted i naturen, ditt favorittdyr, hvilken miljøsak du er mest opptatt av og dine drømmer for framtidens klode. Du kan lage videoen selv eller sammen med 1-2 venner. Et lurt tips er å ha på seg Miljøagentene-klær, hvis du har! Få hjelp fra en voksen og send inn, så fort som mulig!

Muligheten til å være med på prosjektet gjelder hvis du sender inn video før jula 2020.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging