Ekte miljøagenter i Togo

Vest i Afrika ligger det et lite land som heter Togo. I dette landet finnes det ekte miljøagenter.

 

Togo ligger vest i Afrika, og det bor over 6 millioner mennesker der. I Togo finnes vakre strender, høye fjell, tett skog, jungel, savanner og tørre områder. De som bor i Togo snakker forskjellige språk og praktiserer flere forskjellige religioner. Det er også store forskjeller på hvordan folk bor i de ulike områdene av landet. Det offisielle språket, som de fleste innbyggerne snakker er fransk.


Togos flagg ser slik ut.

Flesteparten av innbyggerne i Togo (80-90%) lager maten sin på åpen ild fra enten ved eller trekull. Produksjonen av trekull er veldig forurensende, og det fører også til at det hugges alt for mange trær. Nye trær blir nesten ikke plantet, og mangelen på trær gjør at landet står i fare for å bli til en ørken. I fjellområdene er det mange og farlige jordras på grunn av mangelen på trær.


Avskoging i Togo.

I fjor høst var representanter fra Naturvernforbundet (de voksnes miljøorganisasjon) på besøk i landsbyen Tsiko i Togo. Da opprettet de Miljøagentene i Togo, for barna som bor i Tsiko. Det første miljøagentene i Tsiko gjorde sammen var å tegne hvordan de vil at deres landsby skal se ut i 2020. Det man kunne se på tegningene som ble laget, var at veldig mange barn ønsket seg flere trær. Barna og miljøagentene der har skjønt at det er et stort problem at trærne i Togo blir borte.


En av tegningene Miljøagentene i Togo laget.

Vi har snakket med noen av miljøagentene i Togo.


Bilde av Valerie.

Valerie går i fjerde klasse, og liker veldig godt å være miljøagent.
- Akkurat nå jobber vi for å gjøre forandringer og utvikle landsbyen her jeg bor, sier Valerie. Hennes drøm er å bli miljøvernminister i Togo når hun blir stor.


Tsogbe, enda en miljøagent fra Togo.

Tsogbe er også miljøagent og går i fjerde klasse. Han vil gå på kurs som miljøagent og jobbe med opprenskning av sitt nærmiljø.

Kommentarer

Agent Espanol

Agent Espanol
Så bra

10:02 14.05.2017

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging