Miljøagenter i Zambia!

I Zambia, som er et land i Afrika, finnes det en organisasjon som heter YEN – Zambia. YEN står for «Youth Environment Network» - som betyr «Miljønettverk for barn og ungdom».

 

YEN jobber litt på samme måte som Miljøagentene. De lærer barn og unge om miljøvern og får dem med i kampen for et bedre miljø. På den måten kan barn og unge i Zambia jobbe for at  både miljøet og livene deres blir bedre. Afrika er et av de områdene i verden som blir hardest rammet av klimaforandringer derfor er det viktig at barn og unge lærer om hvilke konsekvenser klimaforandringene kan få for dem.

 

YEN har «Tenk grønt – klubber» på ti forskjellige skoler. Der har de en kampanje som heter  «Tenk grønt, handle grønt». Denne kampanjen handler om fire ting: redusere, resirkulere, gjenbruke og gjenvinne. De som er med i «Tenk grønt – klubber» planter også trær for å hidre at det blir mer ørken, og de jobber for at skolene skal begynner å resirkulere og sortere søppla si. Det som er veldig bra med treplanteprosjektet er at flere av trærne er frukttrær sånn at barna også kan plukke deilig frukt av trærne.

For å spre budskapet sitt om at alle må bli mer miljøvennlige og ta bedre vare på jorda lager medlemmene i de grønne klubbene bilder, dikt, sanger og teaterforestillinger om miljøet. Barna i Zambia er opptatt av at vi bare har en jordklode, og at derfor er det superviktig å ta godt vare på den og på miljøet vårt slik at mange generasjoner etter oss også kan leve godt.

Kommentarer

Agent Emblis

Agent Emblis
imponerende

09:17 27.04.2020

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging