Pandemien påvirker dyr og miljø

Vi mennesker har blitt ganske påvirket av koronaviruset, selv om de fleste av oss heldigvis har vært friske. Hvordan har naturen og dyrene oppført seg det siste året? I denne saken kan du lese litt om hvordan koronaviruset har påvirket dyr og naturen.

Tekst: Sina Øversveen, kilder: BBC News og CNN

Dyr kan få koronavirus

Ja, det er sant. Blant annet hadde fire løver i en dyrepark i Barcelona i Spania koronavirus. Du trenger likevel ikke være bekymret for kjæledyrene dine, for det er veldig sjeldent og de fleste dyr får bare en svak forkjølelse.

 

Geiter tar over byen

 

I en liten by i Wales tok en flokk med kasjmirgeiter over når byen stengte ned våren 2020 på grunn av koronautbruddet. Den lille byen har til vanlig mye besøk fra utenlandske turister og travle gater, men da alle skulle holde seg hjemme, ble det fritt fram for geitene! Kasjmirgeiter er geiter med veldig myk ull.

 

 

Delfiner i Hong Kong

 

Til vanlig er sjøen i Hong Kong travel, med mange båter og hurtigferger. Mange av disse er borte nå på grunn av korona og det har gjort at kinesiske hvitdelfiner har blitt vanligere å se i områdene! Disse delfinene kan ha flere farger, både grå, hvite og rosa.

 

 

Renere luft under lockdown

 

Nord i India, I staten Punjab, meldte folk i april 2020 at de kunne se himalayafjellene for første gang på mange år. Det var fordi luftforurensningen i området hadde gått ned etter at folk sluttet å reise så mye da lockdown startet. I India bor det veldig mange folk tett sammen i store byer og det kan være vanskelig å reise på miljøvennlige måter, noe som er dumt for luftkvaliteten. Færre biler betyr renere luft!

Kilder: BBC News, BBC News, BBC News, CNN.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging