Greta Thunberg inspirerer!

"Greta Thunberg har inspirert så utrolig mange unge over hele verden og jeg tror at hvis klarer å samarbeide mellom land og mellom generasjonene, så kan vi klare å løse klimakrisa," sa Tora (14 år) til publikum på kino for å se filmen om Greta Thunberg

I løpet av to år har Greta Thunberg fra Stockholm i Sverige gått fra å være en skolejente som streiket alene til å være et verdenskjent klimaikon. Mange miljøagenter har nok blitt inspirert og imponert av henne! Hun startet sin kamp for klimaet med å skolestreike helt alene utenfor Riksdagen i Stockholm da hun var 15 år. Riksdagen er det svenske Stortinget.

"Greta Thunberg har inspirert utrolig mange unge over hele verden og jeg tror at hvis klarer å samarbeide mellom land og mellom generasjonene, så kan vi klare å løse klimakrisa," sa Tora (14 år) fra Barnas Klimapanel. Hun holdt tale før kinopremieren i Oslo 5. november. 

De siste årene har Greta Thunberg fått være med på store ting. Hun har blant annet holdt tale for FN og inspirert skolestreikere over hele verden! I filmen ser man reisen hennes til New York i USA, hvor hun brukte seilbåt for å komme seg til USA, fordi hun ikke vil fly. 

Filmen "Greta" skal vises på kino mange steder i Norge. Vet du at den skal gå der du bor? Kanskje lokallaget ditt vil dra sammen - da kan dere kontakte kinoen og høre om dere kan gjøre noe ut av det. Ta med plakater, holde appell før filmvisningen eller dere kan ringe lokalavisa og høre om de vil skrive om det dere synes om filmen? 

Natur og Ungdom og Spire var to av organisasjonene som var med på kinovisningene i Oslo. Det er miljøorganisasjoner for ungdom, som var med på å arrangere de store klimastreikene i Norge. Flere av de er bekymret for at politikere og voksne ikke gjør nok for klima. "Uten en plan og drastiske tiltak, kommer vi ingen vei," sa Tora fra Miljøagentene om klimakampen.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging