Ikke gjør dette mot klimaet!

Dette er ikke bare navnet på den nye Newton-serien som går på NRK denne høsten, men også en klar beskjed til alle som ser den.

I serien viser Newton hva som kan skje med verden når klimaet forandrer seg, ved å gjøre eksperimenter som tester hvor ille det faktisk kan gå. Heldigvis gir de også gode råd for hvordan vi kan unngå at det skjer!

Programlederen i Newton, Dennis, har fått to nye medprogramledere i serien, nemlig tenåringene Helle og Markus. Vi har tatt en prat med Helle og Markus, for å høre hvordan det var å være med på serien.

Spørsmålene er det miljøagentene Casper, Sebastian og Vera som har funnet på :)

1. Hvordan var det å være med på serien?

Markus: Det har vært veldig artig å være med. Vi har fått opplevd så utrolig mye rart og spennende, som få på vår alder har opplevd i alle fall.

Helle: Det har vært veldig gøy, og litt slitsomt.

2. Hva var det morsomste å være med på?

Begge: Det artigste var da vi reiste til Bodø for å se hvor kraftig vind kan bli. Da brukte vi et F16 fly, og det var utrolig kult å se hvor kraftig motor flyet hadde. Campingvogna vi satte bak flyet føyk av gårde.

3. Hva lærte dere?

Markus: Jeg har lært at det er små ting vi kan gjøre som faktisk betyr noe for klimaet. Også har jeg lært at jeg har veldig mye klær og ting hjemme, som jeg kanskje ikke har bruk for.

Helle: Jeg har lært at alle må bidra for at vi skal gjøre noe med klimaet. En ting jeg har lært, og som jeg tar med videre, er at når man for eksempel skal i bursdag til venner er det lurt å gå sammen flere og kjøpe en skikkelig gave, eller opplevelse. Det er mye lurere enn at 20 stykk skal kjøpe en liten ting, og noe som man kanskje ikke behøver.

4. Hva var det verste å være med på?

Begge: Da vi måtte være inne i et hus samtidig som vannet steg, slik at vi ble våte. Vi hadde tørrdrakter, men det var hull i dem. Det var i mars, og været var iskaldt. Vi var der i 5-6 timer, så det var den verste innspillingsdagen.

5. Følte dere at dere fikk formidlet budskapet i serien?

Markus: Ja, jeg synes vi gjør det på en underholdende måte, med mye humor. Så jeg håper det når gjennom.

Helle: Vi gjør ganske ekstreme ting, men vi sier jo at det er lenge til dette kan skje i Norge. Med alvor og de artige effektene vi bruker for å fortelle sammenhengen, tror jeg budskapet er forståelig for alle.

Her kan du se "Ikke gjør dette mot klimaet!". Nye episoder kommer på fredager. 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging