Klimaflykninger

Vi har hørt mye om flyktninger fra krigsherjede land. Men visste du at det fins klimaflyktninger? Dette er mennesker som har det så dårlig der de bor, at de blir nødt til å flytte. Grunnen til at de har det dårlig, er for eksempel klimaforandringer og miljøproblemer.

Saken er skrevet av miløagentene Tina og Cecilie
Foto: Patrick Emerson / Flickr

Vi vet at klimaforandringene er virkelige. Men for noen er det mer virkelige enn for andre. Spesielt for land som prøver å utvikle seg til det bedre (utviklingsland eller u-land) er det vanskelig å tåle katastrofer som tørke, flom eller store stormer. Dette kalles ekstremvær, og er noe det blir mer av jo mer vi forurenser atmosfæren. Utviklingslandene har ofte ikke nok penger, teknologi eller kunnskap til å ordne opp i klimaproblemene sine, og da heller ikke de internasjonale klima- og miljøproblemene.

Dette er grunnen til at vi i de rike landene som faktisk har nok penger, teknologi, og kunnskap til å hindre større klima- og miljøproblemer må ta ansvar og hjelpe til der vi kan. Alle har ikke ressursene til å hjelpe til like mye. Men miljøproblemene løses! 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging