Thank you for the rain

I store deler av verden er det regnet som bestemmer om man må gå rundt og være sulten eller om man blir mett.

Det er vanskelig å dyrke nok mat når det ikke regner, fordi avlingene ikke får nok vann til å vokse seg store. Regnet er bokstavelig talt dødsviktig for mange mennesker. Dersom det ikke regner på lenge, kan sultkatastrofer oppstå, slik som vi nå ser i Øst-Afrika og Jemen. Klimaendringene forverrer situasjonen og fører til at tørre områder med lite regn blir enda tørrere.

I dokumentarfilmen Thank You For The Rain møter filmskaper Julia fra Norge bonden Kisilu fra Kenya. Han er helt avhengig av regnet for å kunne gi familien sin mat på bordet. Når regnet ikke kommer, får Kisilu og de andre som bor i området et stort problem som faktisk er skapt av klimaendringene. Kisilu foreslår at de kan plante trær for å hjelpe jorda å holde på vannet og tiltrekke seg regn. Dessverre er det ikke så mange som tar han alvorlig. Julia blir interessert i den engasjerte bonden og spør om hun kan filme familien hans mens de venter på regnet. Kisilu sier at det skal hun få lov til på en betingelse, nemlig at han får et eget kamera. På den måten kan han filme historien sin akkurat sånn som han selv vil fortelle den til resten av verden. Dette får han lov til.

Når regnet endelig kommer, regner det alt for mye på en gang. Det blir skikkelig storm. Taket på huset til Kisilu blåser vekk og flere avlinger over-svømmes av vannet og blir ødelagt. Først er problemet at det ikke regner, og når regnet endelig kommer regner det alt for mye. Den tørre jorda klarer ikke holde på alt vannet. Dette er alvorlig. Kisilu håper lokal-befolkningen kan være bedre forberedt neste gang dette skjer, og reiser rundt i lokal-samfunnet for å få dem til å tilpasse seg klimaendringene. Flere og flere lytter til Kisilu, og mange blir så engasjert av å høre på han at de begynner å jobbe frivillig for å bekjempe og tilpasse seg klimaendringene, også her i Norge. 

Plutselig får Kisilu en mulighet til å fortelle verdens ledere om sin situasjon og sitt arbeid med klimatilpasning på de internasjonale klimaforhandlingene i Paris 2015. Full av håp reiser Kisilu og Julia til Paris, men kommer verdens ledere til å ta historien hans på alvor?  

Se traileren til filmen på www.thankyoufortherain.com, og følg med her om det blir arrangert en filmvisning i ditt nærområde. Dersom lokallaget ønsker å arrangere en filmvisning kan dere kontakte hovedkvarteret.

TEKST: Stine Østnor  /  FOTO: Differ Media

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging