Vi må stoppe avskogingen

Visste du at klimagassutslippene som kommer fra avskoging er større enn utslippene fra alle verdens biler? Dersom vi slutter å ødelegge regnskogen kutter vi en stor del av klimagassutslippene våre.

Avskoging vil si å hugge, brenne ned og ødelegge skogsområder, slik at det ikke vokser opp nye trær. Dette gjør vi blant annet for å få plass til beitemark for husdyr, for å skaffe tømmer til møbler, eller lage palmeolje.

Det er skikkelig dumt å drive med avskoging. Når vi ødelegger skog, slipper vi nemlig ut kjempemye klimagasser.

CO2 er en klimagass som fører til global oppvarming. Når skogen vokser, tar den opp CO2 fra lufta og lager dette om til karbon. Karbonet lagres i trestammer, blader og planter.

I verdens skoger er det lagret vanvittige mengder med karbon. Når vi brenner ned skogen, omdannes karbon til CO2 igjen. Da slipper vi samtidig ut massevis av CO2!


Avskogingen i Indonesia har økt med årene. FOTO: Rainforest Action Network, Flickr

Brasil og Indonesia er to av verdens viktigste regnskogland. Men de er også på topp i verden når det gjelder forurensning. Det er på grunn av at de har så store utslipp fra avskoging. Regnskogen i Indonesia lagrer enorme mengder karbon. Nå når den ødelegges og gjøres om til plantasjer, skaper dette så mye klimagassutslipp at resten av verden merker det. Dessverre har avskogingen i Indonesia økt de siste årene. Brasil derimot, har de siste årene klart å kutte kraftig ned på avskogingen. Dermed har Brasil gjort en kjempeinnsats for å bremse klimaendringene!

For å begrense de klimaendringene som menneskene har skylda for, er det viktig å slutte å ødelegge verdens regnskoger. Det er også viktig å bevare skogen slik at den er stor og sterk nok til å tåle de klimaendringene vi allerede har i dag.

 

KILDE: Regnskogfondet

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging