Barnas klimapanel reiser til klimatoppmøtet i Bonn!

Det siste året har Barnas Klimapanel samlet inn hundrevis av innspill fra barn i hele Norge. 13.-17. november reiser de til klimatoppmøtet i Bonn for å møte de som bestemmer, og videreformidle barns meninger og klima, miljø og sin egen fremtid!

Foto: Møte med leder i FNs Klimapanel (IPCC), Hoesung Lee, under klimatoppmøtet i Marrakech i 2016.

Barnas Klimapanel har det siste året samlet innspill som handler om miljø, klima, natur og barns egen framtid fra barn i hele Norge. Disse innspillene var utgangspunktet da klimapanelet i høst samabeidet om å skrive rapporten "Tenk globalt og handle lokalt - Norske barn krever handling nå!"

Innspillene og rapporten er det viktigste Barnas klimapanel har med seg i bagasjen når de denne uka setter snuta mot Bonn i Tyskland. De skal være tilstede på klimaforhandlingene for å påvirke, lære og formidle klimakrav på vegne av norske barn. Målet er reisen er å fortelle flest mulig om barns meninger om klima og miljø!

For å få til dette skal vi møte en rekke viktige politikere under klimatoppmøtet. Foreløpig har vi planlagt møter med FNs Klimapanel, klima- og miljøminister Vidar Helgesen og miljø- og energikomiteen. 

Barnas klimapanel skal også besøke en tysk skole for å snakke med tyske elever om miljø og klima, og lære mer og hva de mener at er viktig for å ta vare på jorda. I tillegg skal vi møte den kenyanske bonden Kisilu Musya, fra filmen «Thank you for the rain», for å snakke om konsekvensene av klimaendingene i Kanya, som flom og tørke, og om hva bøndene gjør for å tilpasse seg været som har endret seg. 

For å følge med på reisen:
Lik Miljøagentene på facebook
Eller følg oss på instagram: Miljoagentene
 

Last ned Barnas Klimapanel sin rapporten her:

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging