Barnas Klimapanel til klimatoppmøtet i Marrakech

Barnas Klimapanel skal delta på klimakonferansen i Marrakech 16.-19. november. Der skal de møte viktige personer fra flere land, blant annet FNs klimapanel, Erik Solheim og den norske forhandlingsdelegasjonen, og overrekke panelets nye rapport basert på norske barns innspill.

Barnas Klimapanel har siden oppstarten i februar 2015 fått innspill fra flere tusen barn over hele landet. Og i år som i fjor skal Barnas Klimapanel være tilstede på FNs klimaforhandlinger for å påvirke, lære og formidle klimakrav på vegne av norske barn. Barna i panelet har jobbet mye med å lage en ny rapport basert på innspillene som skal overleveres til politikere og beslutningstakere.

I Marrakech skal Barnas Klimapanel blant annet møte og overrekke rapporten til FNs Klimapanel, den norske forhandlingsdelegasjonen, Stortingets energi- og miljøkomité, klima- og miljøminister Vidar Helgesen og leder i UNEP, Erik Solheim.

Barnas Klimapanel skal også besøke en lokal skole i Marrakech, hvor de skal holde et foredrag om barn, tidlig engasjement og klimautfordringer. Et mål på sikt er å få til et internasjonalt klimapanel for barn, bestående av barn fra alle land som er med i FN. Dette er også noe av det de vil snakke med FNs klimapanel og Erik Solheim om. UNEP, som Solheim leder, var tidligere ansvarlig for TUNZA, en verdensomspennende miljøkonferanse for barn. Barnas Klimapanel ønsker å finne ut hva som har skjedd med TUNZA, og hva Barnas Klimapanel kan gjøre for å samle barn fra hele verden.

Last ned Barnas Klimapanels nye klimarapport:

Download the English version of the report:

Mer om klimaforhandlingene:
FNs klimaforhandlinger

Barnas Klimapanel i Paris:
Barnas Klimapanel møtte FNs klimapanel i Paris
Overleverte barns klimakrav til klima- og miljøministeren
Paris:

Hva skal skje på klimakonferansen i Paris?
Her er de viktigste temaene
Hva kan vi oppnå med forhandlingene?

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging