Hva skal Barnas Klimapanel i Paris?

Barnas Klimapanel skal delta på klimakonferansen i Paris 3.-7. desember. Der skal de møte prominente deltagere fra flere land, blant annet leder for FNs klimapanel, Hoesung Lee, og den norske forhandlingsdelegasjonen. Formålet med disse møtene er å overrekke og fremme norske barns innspill og oppfordringer om hvordan vi kan arbeide for å løse klimakrisen.

Planene om et klimapanel for og av barn ble påbegynt i november 2014, i tett dialog med FNs klimapanel. Barnas Klimapanel ble stiftet på i Rikssalen på Eidsvoll i februar 2015 og har siden jobbet kontinuerlig med å samle innspill fra norske barn.

De har nå samlet flere hundre innspill fra barn over hele landet og samlet dem i en rapport, som skal overrekkes den norske forhandlingsdelegasjonen i Paris. Panelet skal dessuten jevnlig overbringe informasjon tilbake til norske barn om hva som skjer på konferansen, gjennom Miljøagentenes og Naturvernforbundets kanaler.

Barnas Klimapanel reiser med NSBs klimatog 3. desember sammen med mange andre miljøorganisasjoner og miljøinteresserte. I forbindelse med avreisen vil det være en stor markering med taler og musikk. I denne forbindelse skal Barnas Klimapanel overrekke norske barns klimakrav til klima- og miljøminister Tine Sundtoft.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging