Fire uttalelser fra landsleiren

Miljøagentene har kommet frem til fire offisielle uttalelser fra landsleiren.

23.-25. september arrangerte Miljøagentene landsleir på Stiklestad i Nord-Trøndelag. Med vikingtema som bakteppe og miljø i hovedsete var 85 barn fra hele landet samlet til en innholdsrik helg med fokus på miljø, samhold og moro.

Miljøagentene har kommet frem til fire offisielle uttalelser fra landsleiren:

1. Ja takk til flere søppeldunker

Det er for få søppeldunker og folk må kaste søppel på bakken. Det er masse søppel rundt skolene. Det er dumt fordi dyr kan tro det er mat og bli skadet av det, søppel forurenser og vi i Miljøagentene vil at skoler, fritidsområder og byer skal være hyggelig å være i. Miljøagentene krever derfor at kommunene bruker mer penger på flere søppeldunker – både på skoler, friområder og i byen!

2. Nei til bilkjøring!

Miljøagentene vil at det skal bli dyrere å kjøre bil i hele landet. Det er alt for mange som kjører bil og det forurenser mye. Det må bli enklere å billigere å kjøre miljøvennlig transport. Miljøagentene krever at norske politikere gjør det dyrere og vanskeligere å kjøre bil!

3. Mindre marin forsøpling!

Nå for tiden er det mye forsøpling i havet. Søppel blir ikke nødvendigvis kastet rett på havet men kastet i naturen og på strender, og så blåst eller fraktet ut på havet. Det skaper mye problemer for fisk og sjødyr. Fugler kan få forstoppelse av og spise plast og annet søppel. Det ser også veldig stygt ut.

4. Øk panten!

Ved å øke panten forminskes antall flasker som blir kastet, og plasten kan bli samlet opp og resirkuleres. Miljøagentene krever at det gjøres noe med den marine forsøplingen ­ en god start er å øke panten! 

Kommentarer

Ingen kommentarer

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging