Miljøagentene feiret jubileumslandsleir på historisk grunn!

23.-25. september arrangerte Miljøagentene landsleir på Stiklestad i Nord-Trøndelag. 85 barn fra hele landet med foresatte var samlet til en innholdsrik helg med fokus på miljø, samhold og moro. Les leirrapporten her!

Det er ikke hver dag at en av Norges største miljøorganisasjon for barn fyller ti år. Derfor ble det en helt spesiell landsleir på Stiklestad, stedet hvor Olav den hellige falt under slaget i 1030. Helgen var spekket med morsomme og lærerike aktiviteter, og Miljøagentene feiret selvsagt seg selv med en miljøvennlig bursdagsfest, der pynt var laget av gamle eggekartonger, aviser og blader, og underholdningen var egenprodusert.

Leirrapport:
For mange var det en lang tur til Stiklestad. Med tog og buss valfartet barn fra hele landet til det historiske stedet, hvor Olav den hellige falt under slaget i 1030, for snart 1000 år siden. Når så mange miljøagenter møtes blir reisen likevel aldri kjedelig, og da bussen på vei til Stiklestad ble kapret av vikinger (!) skjønte alle at dette kom til å bli en morsom helg!


Bussene ble kapret av vikinger.


Naturskjønt på Stiklestad

Fredag ettermiddag ble alle de tilreisende møtt med vikingmiddag i langhuset på Stiklestad, og det var vikinghøvdingen selv som serverte maten. Etterpå var det velkomstmøte og kveldslek, hvor barna fikk muligheten til å bli bedre kjent. For de som sov i vikingseng var det ikke noe problem å bli bedre kjent, for i vikingsengen var det plass til 30 miljøagenter!


Vikingmiddag i langhuset

På lørdag var det fullt program. Det var mange trøtte tyner rundt frokostbordet, men alle våknet fort da Besteforeldrenes Klimaaksjon kom på besøk og satte i gang med sang og musikk og veldig høye trommer. Alle måtte holde seg for ørene på grunn av trommene, men det var moro å oppleve den glade besteforeldregjengen. Utover dagen delte vi oss opp i gruppeverksteder. Det var mye å velge mellom, alt fra tryllekurs til vikingverksted, fra debattkurs til miljøteater. Verkstedene var morsomme og lærerike for både nye og mer rutinerte miljøagenter.


Besteforeldre i storslag slår mange slag for klima


Tryllekurs


Ansiktsmasker


Fotokurs

Et av helgens høydepunkter var vikingtevling. Alle miljøagentene fikk være med på vikingaktiviteter, konkurranser og leker, og de fikk delta på en gjenskapelse av slaget på Stiklestad, med seg selv i hovedrollene.

Etter vikinglekene var det duket for nok et høydepunkt, nemlig burdagsfest for Miljøagentene! I år fyller Miljøagentene 10 år, noe vi ønsket å feire på landsleiren. Det ble pyntet til fest med gjenbrukte eggekartonger, aviser og blader, som miljøagentene selv hadde brettet og klippet til pynt på et av verkstedene. Bursdagsunderholdningen var det miljøagentene selv som sto for. Teatergruppa fremførte et morsomt stykke om oljeboring i Lofoten, tryllegruppa viste sine magiske ferdigheter, det ble arrangert Silly Walk-konkurranse og til slutt stemte alle i med miljøagentsangen. Etter underholdning og kake var det kåring av beste lokallag i panteaksjonen. Konkurransen ble vunnet av Kringlebotn. Gratulerer!Gamle eggekartonger og blader kan bli super pynt!


Miljøteater

Det var en sliten gjeng som gikk til sengs lørdag kveld. Men landsleiren var ikke slutt helt enda. På søndag var det klart for nye verksteder og flere av de erfarne miljøagentene holdt foredrag om temaer de er veldig opptatt av. Det var også på tide å finne ut hvem som skal sitte i Barnas Klimapanel fremover. Etter en grundig valgrunde ble det klart at Victor, Kaja, Sara og Kristiane beholder sine plasser i panelet, og inn kommer Andreas fra Kringlebotn, Aron fra Haugesund, Emma fra Trondheim og Penelope fra Oslo.


Barnas Klimapanel (f.v.): Kaja, Andreas, Victor, Kristiane, Emma, Aron og Sara. Penelope er også valgt inn, men kunne dessverre ikke delta.


Humleverksted med levende humler


Økomat

Etter lunsj var programmet på Stiklestad over, og det var på tide å pakke de siste tingene og komme seg på bussen mot Trondheim. For mange var det en lang tur fra Trondheim og hjem, men det er ingen tvil om at det har vært verdt turen! Alt i alt var det en veldig morsom og lærerik helg for både store og små. Vi gleder oss allerede til neste år! 

Mye moro på landsleir!


En sliten, men fornøyd reiseleder på vei hjemover

 

Kommentarer

Ingen kommentarer

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging