Rapport fra Landsleir!

Siste helg i november var 80 barn og 40 voksne samlet til landsleir og landsmøte på Brennabu i Valdres! Det ble en spennende helg med fokus på samhold, uteaktiviteter og hva Miljøagentene skal gjøre de neste to årene!

Det var mange overraskede ansikter da vi ankom Brennabu leirsted til, til ikke litt, men masse snø. Etter et godt måltid kunne landsleiren bare begynne! Og det gjort den med besøk fra marinbiolog Pia Ve Dahlen, som fortalte om det fantastiske havet, hvorfor vi må ta vare på det og om alt det spennende og rare som bor der. Blant annet fortalte hun om den blå sjødragen, den selvlysende haien svarthå og svampen ping pong tree sponge.

Landsmøtet gikk av stabelen lørdag, og der fikk alle agenter komme med sine innspill til Miljøagentenes aktiviteter og viktigste saker de neste to årene. Hovedsakene de neste tre årene blir:

1. Regnskogen
2. Plast i havet og marin forsøpling
3. Miljøvennlig transport

I tillegg fant vi ut at de aktivitetene flest har lyst til å gjøre er strandrydding og søppelplukking, landsleir og juleverksted. For å bli flere miljøagenter skal vi har ekstra fokus på å komme i avisa og på TV, å besøke skoler og holde foredrag og å prøve å få kjendiser til å bli medlemmer.

Men helga skulle ikke bare bestå av møter. Innimellom slagene var det aktiviteter som bekkevandring (oppå bekken på grunn av is og snø!), trugetur, zip-line og leiravis-verksted. Middagen hadde tema «miljøvennlig utkledning» i anledning Halloween, og landsmøte-dagen ble avsluttet med energikampen og bålkos ute.

Søndag ble resultatet av valget av Barnas Klimapanel klart. Etter en grundig valgrunde med mange gode kandidater ble det klart at Penelope og Aron får fortsette i panelet, og inn kommer Agnes fra Nesodden, Bjørn-Einar fra Steinkjer, Brage og Rebekka fra Pasvik, Tina fra Spydeberg og Selma fra Heggedal. Det ble også valg nye medlemmer til Barnas Råd og Miljøagentenes styre.

Før hjemreise fikk vi med oss noen flere aktiviteter, som terrengsykling, skogstur, miljøvennlig matlaging og søppel-kunst-verksted, før det var på tide å pakke sammen og vende nesa hjemover. Etter en morsom og lærerik helg for både store og små gleder vi oss allerede til neste år!

Her kan du se bilder fra landsleiren:
Kommentarer

Ingen kommentarer

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging