Klimakokkene for lokallag

I 2022 har Miljøagentene et helt eget prosjekt for lokallagene våre. Temaet er klimasmart mat, og her finner du alt du trenger å vite!

Denne saken er skrevet for voksne frivillige. Etter nesten to år med avlysninger, usikkerhet og nedstenging kan vi endelig å samles igjen i lokallagene rundt i landet og gjøre artige miljøagentaktiviteter sammen. Vi på Hovedkvarteret ønsker å gi dere en ekstra boost i oppstarten, og inviterer til Klimakokkene for lokallag! Temaet er klimasmart mat og datoer og påmelding til høstens to kurs kommer før sommeren. 

Sånn fungerer det:
KURS – En voksen fra lokallaget får delta på et digitalt kurs med matlaging. Kurset holdes av en profesjonell instruktør fra Smaksverkstedet og med til sammen inntil 7 deltagere. På kurset får deltakerne lage en klimasmart matrett, lære om klimasmart mat og hvordan holde matlagingsaktivitet for barn på en god måte. Kurset foregår digitalt, og hver deltager lager maten på sitt eget kjøkken. Kurset er beregnet på voksne. Siden kurset er søndag kl. 15-17 er maten dere lager klar til middagstid.

AKTIVITET – Etter kurset er den voksne klar for å holde matlagingsaktivitet for lokallaget. Aktiviteten holdes innen fire uker etter fullført kurs så det er friskt i minnet og lett å bruke det man har lært. Lokallagsaktiviteten skjer på et skolekjøkken eller annet egnet lokale. Både miljøagenter og andre barn er invitert, aktiviteten er gratis for medlemmer og koster 100 kr for ikke-medlemmer som betales til Miljøagentene sentralt. 

Vi kjører fire runder i løpet av 2022: to kurs med påfølgende aktivitet på våren og to på høsten. 
Oppskriftene som skal lages på de ulike rundene er: 
1. Vegetarkebab 
2. Havets skattekiste
(mulig å lage på bål)
3. Folkelige bondepiker - dessert inkludert epleforsking på ulike typer norske epler
(denne egner seg bra for litt yngre deltagere og krever ikke stekeovn) 
4. Gresskarsuppe med pull-apart-brød 
(perfekt å bruke gresskaret til å lage lykter til Halloween) 

Vårens to kurs er allerede unnagjort og en suksess, og datoene for høsten blir annonsert før sommeren. Man deltar kun på ett kurs, men alle oppskriftene vil bli delt etter hvert. 

Oppskriftene kan tilpasses allergier og matpreferanser, du kan informere om dine behov i påmeldingsskjemaet. 

Vi på Hovedkvarteret fikser følgende:

 • Digitalt kurs med matlaging med profesjonell instruktør fra Smaksverkstedet
 • Ferdig opplegg for klimasmart matlagingsaktivitet i lokallaget, inkludert:
  • oppskrift
  • quiz
  • tegneark
  • plakat
  • informasjonsheftet «Klimasmart matguide»
 • Påmelding til matlagingsaktiviteten
 • Refusjon av utgifter til matvarer til både digitalt kurs for voksne og aktiviteten i lokallaget 
 • Vi kan også hjelpe med å finne og bestille egnet lokale/skolekjøkken til aktiviteten

Vi vil gjerne hjelpe dere i gang, så hvis dere trenger litt ekstra hjelp og støtte for å få arrangert aktiviteten, vær så snill å ta kontakt. Vi er her for dere!
 

Interessert til å bli med?
Den voksne som skal på kurs, melder seg på ved å fylle ut skjema her: *kommer før sommeren* - og melder samtidig lokallaget på prosjektet. 
Hvis den som skal delta på digitalt kurs har barn hjemme så kan de gjerne være med på matlagingen, men da har den voksne ansvaret for å følge opp barnet. Det digitale kurset er beregnet på voksne og første del (ca halvtime) er mer teoretisk og da er det lurt å kunne følge med forholdsvis uforstyrret. 

Ved spørsmål, ta kontakt med Janne på janne@miljoagentene.no 

Prosjektet er støttet av Aktivitetsstøtta fra LNU.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging