Klimakokkene for lokallag

I 2022 har Miljøagentene et helt eget prosjekt for lokallagene våre. Hovedkvarteret inviterer lokallag til å holde aktivitet om klimasmart mat og tilbyr digitalt kurs for voksne, oppstartshjelp og stæsj i posten, i tillegg til å dekke kostnader for aktivitet! 

Denne saken er skrevet for voksne frivillige:

Etter nesten to år med avlysninger, usikkerhet og nedstenging kan vi endelig samles igjen i lokallagene rundt i landet og gjøre artige miljøagentaktiviteter sammen. Vårens to runder er unnagjort og en suksess, og vi gleder oss til høsten. Her finner dere alt dere trenger av info.

Påmeldingen til den siste runden er åpen nå! 

Sånn fungerer det:
KURS – En voksen fra lokallaget får delta på et digitalt kurs med matlaging. Kurset holdes av en profesjonell instruktør fra Smaksverkstedet og med til sammen inntil 7 deltagere. På kurset får deltakerne lage en klimasmart matrett, lære om klimasmart mat og hvordan holde matlagingsaktivitet for barn på en god måte. Kurset foregår digitalt, og hver deltager lager maten på sitt eget kjøkken. Kurset er beregnet på voksne. Siden kurset er ferdig kl. 17 er maten dere lager klar til middagstid. 


Høstens kurs
AVLYST! (Søndag 4. september, kl. 15-1630 - meny: Folkelige bondepiker (dessert)) 
Her skal vi ha fokus på kortreist mat og lære å lage en frisk dessert og hvordan barna kan drive epleforsking på ulike typer norske epler. Denne egner seg også bra for litt yngre deltagere og krever ikke stekeovn. 
Søndag 16. oktober, kl. 15-17 - meny: Gresskarsuppe med pull-part-brød 
Her skal vi ha fokus på matsvinn og lære å lage en rett som er perfekt å lage av innmaten i gresskaret når man lager lykter til Halloween og en skikkelig digg måte å spise opp tørt brød. 
 

Påmelding:
Den voksne som skal på kurs, melder seg på ved å fylle ut skjema på aktuell dato under - og melder samtidig lokallaget på prosjektet:
Påmelding kurs 16. oktober - Gresskarsuppe med pull-apart-brød 
Hvis den som skal delta på digitalt kurs har barn hjemme så kan de gjerne være med på matlagingen, men da har den voksne ansvaret for å følge opp barnet. Det digitale kurset er beregnet på voksne og første del er mer teoretisk og da er det lurt å kunne følge med forholdsvis uforstyrret. 


AKTIVITET – Etter kurset er den voksne klar for å holde matlagingsaktivitet for lokallaget. Aktiviteten holdes innen fire uker etter fullført kurs så det er friskt i minnet og lett å bruke det man har lært. Lokallagsaktiviteten skjer på et skolekjøkken eller annet egnet lokale. Både miljøagenter og andre barn er invitert, aktiviteten er gratis for medlemmer og koster 100 kr for ikke-medlemmer som betales til Miljøagentene sentralt. 
 

Vi kjører fire runder med kurs og påfølgende aktivitet i løpet av 2022. 
Oppskriftene som lages på de ulike rundene er: 
1. Vegetarkebab 
2. Havets skattekiste (mulig å lage på bål)
3. Folkelige bondepiker (dessert) (AVLYST)
4. Gresskarsuppe med pull-apart-brød 

Oppskriftene kan tilpasses allergier og matpreferanser, du kan informere om dine behov i påmeldingsskjemaet. 


Vi på Hovedkvarteret fikser følgende:

 • Digitalt kurs med matlaging med profesjonell instruktør fra Smaksverkstedet
 • Ferdig opplegg for klimasmart matlagingsaktivitet i lokallaget, inkludert:
  • oppskrift
  • quiz
  • tegneark
  • plakat
  • informasjonsheftet «Klimasmart matguide»
 • Refusjon av utgifter til matvarer til både digitalt kurs for voksne og aktiviteten i lokallaget, og evt leie av lokaler til aktiviteten 
 • Vi kan også hjelpe med annonsering og påmelding til matlagingsaktiviteten og å finne og bestille egnet lokale/skolekjøkken 

Vi vil gjerne hjelpe dere i gang, så hvis dere trenger litt ekstra hjelp og støtte for å få arrangert aktiviteten, vær så snill å ta kontakt. Vi er her for dere!
 

Interessert til å bli med?

Meld dere på! Ved spørsmål, ta kontakt med Janne på janne@miljoagentene.no 

Prosjektet er støttet av Aktivitetsstøtta fra LNU.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging