Mye moro på Miljøagentcamp 2016!

En helg i mai 2016 ble det arrangert Miljøagentcamp for lokallag og miljøagenter på vestlandet. Det ble et flott arrangement med spennende aktiviteter, lek, læring, sang og miljø! Her kan du se bilder og lese om alt det morsomme som skjedde på leiren!

Denne helgen var 29 barn fra hele Vestlandet samlet til Miljøagent-leir på Herdla på Askøy.

Miljøagentenes utsending fra Hovedkvarteret, Hege Torghatten, forteller om opplevelsen:

Fredag var det velkomstmøte og grilling av «agentpizza» og «bananbombe». Deretter var det «bli kjent»-leker der man prøvde å lære navnet på hverandre.

Det var mange oppspilte barn den kvelden, og for noen var det første gang de skulle overnatte i lavvo. Det ble mye lek, fnis og prat før roen endelig senket seg i 23.00 tiden.


De eldste agentene fikk sitte ute litt lengre og spikke pinner rundt bålet.

Alle overnattet i lavvo, bortsett fra voksenkontakt Sverre, som hadde sitt eget «snorketelt», og lå et lite stykke unna de andre. Temperaturen var nedi 7 grader om natten, men den eneste som klaget på at hun frøs var meg. Men det var fordi all luften gikk ut av madrassen og jeg ble liggende rett på bakken!

Lørdag hadde vi fullt program fra morgen til kveld.

Vi startet med presentasjon om hva det vil si å være miljøagent. Spesialagent Fredrik Birkeland holdt foredrag om hva det vil si å være spesialagent, og Jarl Erik T. Halvorsen fortalte om Barnas Klimapanel og deres arbeid. De gjorde begge to en super jobb, og mange av av de andre barna ønsker å bli spesialagenter.

Etter dette hadde Sverre fra Kringlebotten foredrag om marin forsøpling. Vi så en veldig spennende film om hvordan plast avfall påvirker dyr og miljø i hele verden. Miljøagent Oliver Dahle (12 år) holdt et veldig godt innlegg om hvordan mikroplast kan skade mennesker og dyr på jorden.   

Deretter var det klart for aktiviteter. Vi hadde redesigneverksted, der barna fikk lage fine tankefangere av matriale som normalt ville blitt kastet. En gruppe fikk omvisning på Herdla fort med spennende historier fra krigen. Vi fikk komme inn i torpedobatteriet og se ekte raketter!

Deretter var det deilig lunsj laget av Fathia fra Somalia. Hun stod for kokkeopplæring til flere av foreldrene som var med. All maten gikk unna på et blunk, så dette var virkelig noe agentene satt pris på.

Neste punkt på programmet var natursti og taubane. På natursien ble agentene delt inn i lag og de måtte orientere seg rundt på område med ekte kart for å finne postene. Heldigvis fant alle gruppene frem. Det ble premie til alle, men vinnerlaget  «Jarl Erik, Lukas og Jørgen» fikk en ekstra oppmerksomhet.
Taubane var megakult, og nesten alle agentene turde å kaste seg utfor i løse luften, kun hengende i en streng mens de suste nedover.

Dagen ble avsluttet med grilling og bålkos. Det ble også tid til bomgjemsel, der alle barna ble med. Det var mange trøtte barn, så det ble ganske fort ro i lavvoen denne kvelden. De voksne samlet seg rundt bålet og hadde hyggelig prat.

Søndag våknet vi til strålende sol. Vi sto opp allerede kl 07.00 for å være med på fuglemerking. Dette var virkelig et høydepunkt! Vi fikk være med å hente fugler som var fanget i nettet, og se mens de ble målt, merket og sluppet fri igjen. Flere av barna fikk holde fugler og være med å slippe de løs.Deretter ble det frokost ute i nydelig sol. Det var virkelig mange sultne barn etter å ha startet dagen på oppdrag uten frokost.

Etter frokost var det klart for fuglesafari. Med ekte fuglekikkerter og kyndige fugleeksperter lærte barna om utrydningstruede fugler. De fikk selv være med å registrere de artene de kunne se i kikkertene de hadde.

Et av leirens høydepunkter var nok sjøbading. Alle agentene prøvde seg på en dukkert på stranden, og de tøffeste svømte under vann i den kalde sjøen.

Siste post på programmet var åpning av fuglehagen på Herdla. Der fikk de være med å plante vekster som kan være med å gi mat til fuglene. Det var også dueslepp, der Miljøagentene fikk være med å slippe ut duer. Dette var virkelig stor stas!

Helgen ble avsluttet med tomatsuppe, lysbildefremvisning og et møte der vi takket alle for strålende innsats, både store og små!

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging