Oppskrift fra Smaksverkstedet til prosjektet Klimakokkene for lokallag. Foto: Margrethe Vikan Sæbø.
Havets skattekiste kan du fylle med hva du vil. Fargerike grønnsaker, fersk laks, sei og torsk passer perfekt. Skattekisten kan lages i stekeovn, på grillen eller på bål.
Tidsbruk: 45 minutter
Porsjoner: 4
Ingredienser
-
Ca. 600-800 gram valgfri filet av fisk, for eksempel laks, ørret, sei, torsk eller steinbit.
-
Grønnsaker i mange farger, for eksempel: cherrytomat, brokkoli, gulrot, paprika, asparges, stangselleri, rødløk, sopp, sukkererter, søtpotet, bete, fennikel eller persillerot.
Beregn rundt 200 gram grønnsaker per porsjon. -
1 fedd hvitløk
-
1 sitron / lime
-
Frisk basilikum
-
Frisk dill
-
Paprikakrydder
-
Salt og pepper
-
Olivenolje
-
Aluminiumsfolie
-
Rømme og/eller pesto til servering
Fremgangsmåte
-
Sett stekeovnen til 200 grader.
-
Del fisken i like store biter, ca 4x4 cm. Legg over på et fat.
-
Vask skjærebrett og kniv før du deler opp grønnsakene.
-
Grønnsaker som tar lang til å varme bør kuttes i små biter (gulrot, søtpotet, rødbeter, løk og brokkoli).
-
Legg opp et ark aluminiumsfolie og smør det med litt olje.
-
Legg på like deler grønnsaker og fisk, og bland inn det du vil ha av krydder.
-
Brett sammen folien til en tett pakke, og stek i ovnen i ca. 25 minutter.
Hvis du lager på bål bør du snu pakken jevnlig for at hele skattekisten kommer i kontakt med varme, og så sjekker du etter både etter 5 minutter og 10 minutter, så det ikke blir brent. Det er varmere på bål enn i ovn så maten blir ferdig fortere.
-
Ta ut pakken og sjekk at fisken er gjennomstekt før servering.
-
Server sammen med rømmedressing eller pesto.
-
Til rømmedressingen: Bland sammen rømme med salt, pepper, sukker, lime og krydder.
Smak til, og tilsett eventuelt mer av det du mener mangler.
Allergi?
Bruk laktosefri rømme ved laktoseintoleranse, og soya-yoghurt eller creme fraiche laget av havre istedenfor rømme ved melkeallergi. Har du fisk- eller sjømatallergi kan du bytte ut fisk med kylling, kikerter eller annet kjøtt.