Global plastavtale - hurra!

Miljøagenter kjemper for en natur og et hav uten forsøpling, og nå skal det endelig bli laget en avtale for hele verden om plast!

Verden har et stort plastproblem! Derfor er en global avtale for plast er kjempegode nyheter. Det ble bestemt på et FN-møte i Nairobi i Kenya i mars 2022 at FN skal lage en avtale for plast. Det betyr at verdens land har blitt enige om at det skal lages regler for hvordan vi håndterer og lager plast.

– Tusen takk. Vi skaper historie i dag, og dere bør alle være stolte, sa Espen Barth-Eide (57) når avtalen ble laget. Han er både leder av FNs femte miljøforsamling og som er klima- og miljøminister i Norge.

(mer om plast under bildet)

Fakta om plast i havet:

Plastproblemet er kjempestort og det er økende. Mer og mer søppel havner i naturen og i havene, og denne nye avtalen er et viktig steg i riktig retning. Du kan lese mer om plast i havet her.

Mange miljøagenter er veldig engasjert i kampen mot plast i havet. Kanskje du også vil være med og være miljøagent? Miljøagentene blir større og sterkere for hvert medlem, og alle barn i Norge kan bli medlem. Les mer her.

Bildet er fra Miljøagentenes landsleir i 2021, hvor agenter var med på søppelplukkeaksjon. Kanskje du også har plukket søppel med Miljøagentene?

Kommentarer

Ingen kommentarer

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging