Hold Norge Rent!

Miljøagentenes sjefsagent Sonja var med på digital konferanse med "Hold Norge Rent" som er en organisasjon for alle som jobber mot plast i havet i Norge. Spesialagent Thilda (10 år) hadde laget en kjempebra videoappell som mer enn 170 så!

5. mai gikk Hold Norge Ren- konferansen av stabelen. Mange voksne fra miljøorganisasjoner og bedrifter og myndigheter møttes (på hver sin PC!) for å snakke om forsøpling. Alle er enige om at det må løses i samarbeid og at alle må ta ansvar – men denne gangen var det hovedvekt på hva næringslivet bør gjøre! Endelig, kan man kanskje si. 

Miljøagent Thilda (10 år) holdt et fint og viktig innlegg der hun minnet på at voksne har makt og ansvar og at alle kan gjøre noe. Over 170 mennesker så videoappellen hennes, og mange av de er voksne som er sjefer for bedrifter og organisasjoner. Å rydde søppel er selvsagt veldig bra, men å sørge for at det ikke blir noe forsøpling i utgangspunktet er enda bedre.

"Jeg kan plukke søppel og kjefte på voksne som kaster munnbind på bakken, men jeg har ikke så mye makt. Dere voksne har mer makt og mer ansvar! Jeg kan ikke bestemme om eplene på butikken er pakket inn i plast, men det kan noen av dere," sa Thilda i appellen sin. Hun er veldig engasjert i at det ikke skal være så mye unødvendig plast. 

Miljøagentenes sjefsagent Sonja deltok også på Hold Norge Rent-konferansen og har lyst til å melde til alle miljøagenter at det ER det mange voksne som ønsker å ta ansvar. Kanskje har du hørt noen snakke om «sirkulær økonomi» som noe bra? Det er det mange som vil jobbe mot. Det handler om at ressurser fra naturen skal brukes så lenge som mulig og ikke bli til forsøpling.

Det er mye som kan gjøres. Om ikke lenge blir kanskje det mulig å bestille en stor dunk med flytende såpe, få den levert på døra og så få levere inn den store dunken når den første er tom igjen. Ikkeno plastsøppel!

Kanskje du som miljøagent har lagt merke til hvor mye avfall som kommer når noe skal bygges? På Hold Norge Rent-konferansen var det noen som leier ut plast til byggebransjen. De som bygger noe kan leie plast og levere den tilbake etter bruk, i stedet for å kjøpe mye plast som bare kan brukes en gang og så kastes. Det er jo helt genialt, da blir det aldri mer engangsplast!

I tillegg ønsker Miljøagentene  å gratulerer Pippip Ferner som ble kåret til vinner av Gullklypa! Det er en pris som hvert år gis til noen som har gjort en eksepsjonell innsats mot forsøpling i Norge. Hurra!

Kommentarer

Ingen kommentarer

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging