Hvordan skal TV-Aksjonen redde havet?

At TV-aksjonen i år skal handle om plast i havet, det har du kanskje fått med deg. Men hvordan skal pengene som blir samlet inn brukes?

Kanskje de skal kjøpe en stor båt som skal samle inn all plasten som flyter rundt i havet? Trene opp hvaler til å plukke søppel? Nei, de skal de ikke. WWF og årets TV-aksjon skal gjøre noe der problemet er størst, der hvor mye av plasten kommer fra. I Norge er det jo også en del søppel ute i naturen og i havet, men noen andre steder i verden så er det ikke slik at alle har sortering hjemme hos seg og søppelbilen tømmer søpla flere ganger i måneden.

For å bli kvitt søppelet sitt er noen nødt til å kaste det i naturen, på gata eller i elva. Noen brenner søppelet sitt utenfor huset, noe som slipper ut giftige gasser. Dette gjelder mange millioner mennesker, som blant annet bor i Vietnam, Filippinene, Indonesia og Thailand. Dette skal TV-aksjonen gjøre noe med!

Saken fortsetter under bildet.


Thailands kyst har flott natur, men det er også mye søppel som samler seg opp her.
 

Sortering og gjenvinning der folk bor skal sørge for at flere tusen mennesker blir kvitt søppelet sitt på en trygg og mer miljøvennlig måte. Dette gjelder særlig de som bor i byen Hué i Vietnam, hovedstaden i Filippinene Manila, ved elva Ciliwung i Indonesia og ved kysten i Thailand. I Hué, for eksempel, kastes over 2 tonn plastsøppel. Det tilsvarer rundt 150 000 plastposer hver dag!

I tillegg til søppel som kommer hjemmefra, er det mye søppel fra bedrifter og for eksempel fiskebåter. Det vil WWF og TV-aksjonen også hjelpe til med å begrense. Fiskebåter og oppdrettsanlegg bruker mye engangsplast og det skal man gjøre noe med, for da havner mindre og mindre søppel i havet. Det er den beste måten å løse et problem på – å sørge for at det ikke blir større!

TV-aksjonen skal altså bruke pengene der problemet er aller størst. Å forhindre at mer plast og søppel havner i havet er en bra måte å jobbe med plast i havet på.

Foto: Pxhere.com og WWF

Kommentarer

Ingen kommentarer

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging