Cuba trenger Miljøagenter

På Cuba er det mange som bare slipper søppelet sitt rett på gata. Nå vil de lære av oss!

Kildesortering er helt fremmed på Cuba. Det finnes bare én type søppelkasser, og dermed er det ikke mulig å sortere. Dessverre er det mange som ikke bruker søppelkasser i det hele tatt. Man bare slipper søppelet der man står, og da blir det selvfølgelig veldig rotete dersom ingen rydder.

Det er ikke så rart at de kaster søppel på gata, for ingen har fortalt hvorfor man heller burde bruke søppelbøtter. Miljøagentene var nylig invitert til Cuba, og da fortalte vi blant annet om hvordan miljøagenter på landsmøtet bestemte at vi skulle lage en pantekampanje for at flere skal levere tilbake tomflasker. Vi fortalte også om søppelkampanjen som miljøagentene i Kringlebotn har laget, med sterke slagord som “Er du tett i pappen” og “Ikke vær korka”.


Deretter var vi med på å organisere strandrydding for en skoleklasse, på samme måte som mange lokallag i Miljøagentene gjør det i Norge. Vi gikk til en populær badestrand i hovedstaden, og her fant vi mye plast, sigarettstumper, knust glass og en død sjøfugl. Etter bare en halvtimes tid så ble det mye hyggeligere å være på stranden. Barna skjønte nok mer av hvorfor vi bør være nøye på hvor vi kaster søppel, både for egen trivsel og for livet i havet.
 


Det regnet kraftig da vi skulle rydde stranden. Likevel var det topp innsats og godt humør.

Representanter fra den cubanske regjeringen og både den norske og svenske ambassaden var med på prosjektet. Dette var starten på arbeidet med en stor holdningskampanje som skal hete Cuba Limpia, som betyr “Hold Cuba rent”


Etter å ha ryddet stranden, fikk skoleelevene lære litt om hvordan Miljøagentene jobber i Norge

 

TEKST / FOTO: Are Shaw Waage

 

 

Kommentarer

Agent Wilmer

Agent Wilmer
Jeg og.

20:07 12.02.2018

Agent Espanol

Agent Espanol
Håper det blir mange gode miljøagenter på Cuba

18:43 18.05.2017

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging