Miljøagenter i Tanzania

To miljøagenter fra Nesodden forteller om arbeidet for miljøet i Tanzanias hovedstad.

Før sommeren arrangerte de nordiske ambassadene i Tanzania «Nordic Week». Målet med “Nordic Week” var å fortelle om de nordiske landene og samarbeidet de har med Tanzania. Fire av de nordiske landene deltok: Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Temaet i år var klimaendringer. Hvert land fikk sin dag hvor de skulle arrangere en aktivitet som hjelper mot klimaendringer. Norges ambassadør dro til Tandale Youth Centre og lærte barn og unge om plastikkposer, søppelbruk og resirkulering. Her hadde hun i tillegg med seg ungdomsorganisasjonen Femina Hip og miljøvernorganisasjonen Nipe Fagio. Ambassadøren fortalte om hvor skadelig plasten er for mennesker og dyr som bor i bydelene i Dar es Salaam. Hun sa også at det er mulig å resirkulere mye av søpla vår!

På bildene ser du den norske ambassadøren plukke søppel sammen med barn og andre som bor i Tandale.

Nipe Fagio arrangerer av og til søppelplukkingsaksjoner på strendene rundt der vi bor. Neste gang skal vi bli med og plukke plast og søppel fra Oyster Bay. Her i Tanzania må vi begynne å tenke mer på miljøet, for det er mange som kaster fra seg plastflasker og søppel overalt. 

Resirkulering av søppel er ikke så vanlig her, men med skolen vår besøkte vi en fabrikk som lagde dopapir, servietter og papir ut av resirkulert papir. Vi håper på mer resirkulering av plastsøppel i fremtida!

Hilsen Ove og Harald

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging