Ryddet søppel i Sierra Leone

Miljøagentene Albert og Kristin arrangerte søppelprosjekt på en barneskole i Sierra Leone.

Vi er to miljøagenter på 12 og 14 år fra lokallaget Oslo Sør. Dette skoleåret har vi bodd i Sierra Leone, hjemlandet til faren vår. Vi er begge sterkt engasjert i miljøet og har reagert på at det er veldig mye søppel overalt i Sierra Leone. Det er få søppelkasser og folk flest kaster søppel fra seg på gata. Landet har et dårlig system for søppel og ingen resirkulering av f.eks. plast og glass. Forbruk av engangsplast har steget mye i de siste årene, blant annet på grunn av at alt drikkevann selges i plastposer. Kun 43 % av befolkningen har tilgang til rent drikkevann, så det er derfor et enormt forbruk av vann i plastposer. Alt søppelet gjør det enklere for sykdommer å spre seg.


Søppel i skolegården

 Vi hadde lyst til å ha et prosjekt mens vi var i Sierra Leone. Vi bestemte oss for å lage et søppelprosjekt på en skole i nærheten. Skolen vi samarbeider med heter BawBaw. BawBaw er en offentlig skole som ligger sør for hovedstaten Freetown. Da vi besøkte skolen første gang så skolegården ut som en søppelplass. Vi har derfor laget et stort hull der elevene kan kaste søppel og på den måten ha en ren skolegård der de kan spille fotball og leke. Søppelhullet ble gravet ut for hånd.


Albert plukker søppel sammen med de andre elevene.

Gravejobben ble vanskeligere enn vi hadde trodd, fordi det var store steiner som måtte hakkes ut. Øverst ble det laget en mur av sement rundt hullet. Tanken er at elevene skal samle søppel i hullet og brenne søppelet en gang i uka. Elevene blir også lært opp i at de ikke skal kaste søppel på bakken.

For å gjennomføre prosjektet har vi fått hjelp fra Hobbytunet, en familiebedrift på Skarnes og Lions Nordstrand. SLCBO har hjulpet oss med gjennomføringen.

Hilsen miljøagentene Albert og Kristin Sofie

 

TEKST / FOTO: Albert og Kristin Sofie Hauge Mansaray

Kommentarer

Agent Cornelia

Agent Cornelia
Det er så dumt at det ligger så mye plast rundt i naturen!! Folk må skjerpe seg skikkelig!!!

16:18 02.04.2019

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging