For lokallag

Her kan lokallag finne informasjon om Frøagentene!

Dessverre er felles aktiviteter med Frøagentene foreløpig utsatt på grunn av korona. Miljøagentene følger helsemyndighetenes anbefalinger. Ta kontakt på froagentene@miljoagentene.no hvis dere lurer på noe!

I forbindelse med Frøagentene jobber vi med å lage flere aktivitetsark og vi håper mange lokallag har lyst til å være med på såing, planting og andre spennende frøaktiviteter. Frøagentene er først og fremst et prosjekt som alle miljøagenter kan være med på, men det er også perfekt for miljøagenter å gjøre sammen!

Lokallag kan være frøagenter sammen og gjøre mye gøy. Vi jobber med å lage fine pakker som dere kan få tilsendt for å gjennomføre aktiviteter. Vi ønsker å sende frø og aktivitetsark til lokallag i posten, slik at lokallag enkelt kan holde aktiviteter.

I første omgang vil vi ha klart et "brette frøpotte av avispapir"-aktivitetsark som passer kjempebra nå på våren! Hva som helst av frø kan plantes i avispapirpottene og det er lett å gjøre. Ta kontakt på froagentene@miljoagentene.no for å bestille til ditt lokallag!

Frøene våre er disse:

  • Solsikke: Solsikker bør sås ute, men kan plantes inne først og godgjøres før de settes ut. De er store, gule blomster og kan bli veldig høye. I tillegg er de snille med humler og bier. Hvis du bestiller disse frøene, kan du være med i konkurransen om høyeste solsikke!
  • Karse: Karse er veldig lett å dyrke og vokser fort. Passer ekstra godt for mini-agenter (agenter som ikke har begynt på skolen enda), men er gøy for alle. De smaker godt og kan lett sås i vinduskarmen allerede om vinteren. Hvis du bestiller disse, kan du lage karsetroll og være med i karse-konkurranse! 
  • Reddik: Reddik er en grønnsak som smaker godt i salat eller på brødskiva. Reddiker kan sås i februar og mars inne, og fra april til august ute. De tåler noen kuldegrader. De kan sås i CD-cover-drivhus, det er en kul aktivitet for både store og små - se aktivitetsarket vårt (som kommer på nettsiden etterhvert)!
  • Bieblanding: Blanding av blomster og krydderurter. Honning- og ville bier, humlebier og sommerfugler liker seg i nærheten av disse plantene. Ideell til små steder eller blomsterbed i hagen, sås i juni. Blandingen inneholder bokhvete, kornblomst, ringblomst, agurkurt, dill, koriander og honningurt. Vi mennesker kan spise den også! 
  • Rødbetemiks: Dette er en morsom blanding av vanlig rødbete Robuschka, polkabete Tondo di Chioggia og gulbete Burpees Golden. Sås ute fra mai og ut juni. Rødbetene er gode å spise om høsten.
  • Salat: Salatfrøene er en babyleaf plukksalatblanding. Den kan høstes og spises flere ganger. Kan sås både inne og ute, i kasser og potter.  Frøene dekkes bare litt til med jord. Salaten trenger jevn tilgang på vann, så de må passes litt på. 
  • Sukkerert: Sukkererter har du sikkert smakt før, og hvis du bestiller disse frøene kan du dyrke dine egne. Du kan høste sukkererter flere ganger. Disse kan dyrkes i CD-cover-drivhus og det er gøy å følge med på hvordan de vokser. Dessverre har vi godt tomme for disse nå! Kanskje du vil ha salat eller reddiker i stedet?
  • Ringblomst: Ringblomst-frøene gir kjempefine blomster, i oransje og gule farger. De blomstrer fra juli til oktober. Kan sås inne i april og flyttes ut i mai, eller bare sås ute i mai. Blomstene er bra for humler og kan spises av oss mennesker også.

 

 

Kommentarer

Ingen kommentarer

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging