Agent fra Hovedkvarteret på skoleoppdrag!

Ansatte hos Miljøagentene besøker skoler for å fortelle om organisasjonen og fortelle om marin forsøpling. Elga fra Hovedkvarteret besøkte Jelsnes barneskole i Sarpsborg og møtte miljøengasjerte barn!

Flere klasser ved Jelsnes skole fikk besøk av Miljøagentene i oktober! En voksen som jobber for Miljøagentene reiste fra hovedkvarteret i Oslo til Sarpsborg kommune i Viken for å besøke Jelsnes barneskole. Der møtte hun mange engasjerte barn som fikk lære om plastforsøpling i havet.  

Plast i havet er en veldig stor miljøutfordring og en sak som engasjerer mange barn. På Miljøagentenes landsmøte i 2019 ble forsøpling av hav og natur stemt fram som en av de aller viktigste miljøsakene som barn er opptatt av og Barnas klimapanel får mange innspill om plast og forsøpling.

I foredraget til Miljøagentene lærer alle om hvordan plast påvirker livet under vann, hvorfor man snakker så mye om plast selv om det finnes mange andre materialer og hva mikroplast er. Det er mange elever som kan mye om plast fra før av og mange har vært med på ryddeaksjoner der de bor. Det synes vi er veldig fint! På Jelsnes skole i Sarpsborg ble det også arrangert en ryddeaksjon i området rundt skolen - de fant heldigvis ikke så mye søppel og det er et veldig godt tegn!

Kanskje noen av barna som hørte på plastforedraget fikk lyst til å bli ekte miljøagenter og melde seg inn i Miljøagentene?

Miljøagentene har mulighet til å tilby skoler besøk med marin forsøpling som tema. Vi har foredrag tilpasset forskjellige klassetrinn (1.-7. trinn) og det kan knyttes opp mot forskjellig miljøtematikk og fag. I samarbeid med skoler kan vi også holde ryddeaksjoner i nærområdet til skolen. Dette er et gratis tilbud til skoler, støttet av Handelens Miljøfond. Hvis du er lærer eller forelder og synes dette er interessant, ta kontakt med Miljøagentene på post@miljoagentene.no eller telefon 96901820.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging