Årets vinner av Beintøft er kåret!

Klasse 6B på Stangeland skole ble hovedvinner i Norges største gå-til-skolen kampanje og vant 30 000 kroner. Miljøagentene dro på overraskelsebesøk til klassen.

Onsdag dukket Miljøagentene opp i klasserommet til klasse 6b på Stangeland skole i Sandnes med en sjekk på 30 000 kroner og marsipankake.

Alle elevene i klassen har gått til skolen hver dag i fire uker i September, og samarbeidet om å løse kreative ukesoppdrag. Hver uke har hatt ulike tema som trafikksikkerhet, sykkelglede og hvordan vi alle kan gjøre noe for miljøet. Sammen har klassen gått 504 kilometer – og totalt har alle deltakerne i Beintøft gått nesten 29 ganger rundt jorda – over 1,2 millioner kilometer.

Lærer Kenneth Knutsen hadde holdt på hemmeligheten om at klassen hadde vunnet Beintøft 2018 – Norges største gå-til-skolen kampanje i regi av Miljøagentene siden mandag. Klassen ble lurt trill rundt og trodde de skulle svare på spørsmål om bompenger da Miljøagentene, sammen med ordfører Stanley Wirak kom inn døren og annonserte at klassen gikk av med seieren i konkurranse med totalt 46000 deltakende elever. Det var nok noen som fikk tårer i øynene, men latteren og jubelen satt løst da elevene fikk fordøyd nyheten. Tillitsvalgt i klassen tok imot sjekken på vegne av klassen og fortalte om hvordan de hadde jobbet sammen om å løse oppdrag, gått hver dag og fikk også overlevert noen tips til forbedring av skolegården til ordføreren!

Elevene får selv bestemme hva de vil bruke pengene på, så lenge de velger miljøvennlig og sunt! Stangeland skole var med i Beintøft for første gang i år – og den erfaringen gjør nok at denne skolen vil markere seg i Beintøft igjen til neste år.   


Bilde: En annen god nyhet er at den trafikerte skoleveien ved Stangeland skole endelig er stengt etter 20 års kamp. Dette feirer elevene sammen med premien på 30 00 kroner.

Deretter dro Miljøagentene til Våland skole i Stavanger – der hadde kommunen en egen premieutdeling til den beste skolen i Stavanger, altså Våland – som også var den beste skolen i landet. Der delte de ut to premier på 10 000 kroner hver.Her kan dere lese litt mer om vinnerne av Beintøft og se innslag på NRK Rogaland:
http://www.beintoft.no/vinnere/
https://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-rogaland

Kommentarer

Agent A random one

Agent A random one
DET ER SKOLEN MIN!!!!

11:32 09.10.2018

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging