Ballonger og vindenergi

Det var gøy for både elever og lærere når 3A skulle lære om vindenergi. Med ballonger, hyssing og sugerør skulle de Grønne forskerspirene forske på hvordan de kunne lagre og utløse vindenergi. 

Det var kompliserte tanker og ideer som ble brukt da læreren Anne skulle forklare hvordan energi blir til strøm. For å lagre energi brukte Anne en ballong. Hun forklarte at når man fyller en ballong med luft blir det veldig trangt for molekylene i ballongen. De vil ut så fort som mulig. Med en liten åpning vil luften skyte ut og dermed få ballongen til å gå den andre retningen av luften.  

Et godt eksempel på energi som ble diskutert i klassen var vannkraft. Vannet i demninger har blitt lagret opp. Når man slipper ut vannet kommer det mye energi som driver turbiner. Dette lager elektrisitet.

I eksperimentet skulle 3A bruke en hyssing, sugerør og ballong til å få ballongen til å skyte framover. Etter eksperimentet skulle elevene skrive en forskningsrapport. Her måtte de beskrive hva de trengte, hva som skjedde og hvorfor. Dette er en viktig del av De Grønne Forskerspirene. Å kunne beskrive hva som skjedde og kunne formidle det til andre er en stor del av å være forsker.

Har du lyst til å teste eksperimentet selv? Her kan du se hvordan du lager ballongrakett!

Neste time skal de prøve å bevise solenergi. 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging