Barn for rene strender!

Miljøagentene ryddet i mai og juni strender sammen med skoleklasser fra Tøyen, Billingstad, Greverud, Veitvet, Kjelsås, Manglerud og Den norsk-tyske bikulturelle skole. Her er vår rapport, bilder og våre beste tips til hva du burde huske på når du skal på stranda i sommer.

Elevene sorterte all søpla de plukket, slik at vi kunne melde inn til Hold Norge Rent hva slags søppel vi fant. Det vi fant mest av var plastbiter som vi ikke vet hva er, matemballasje, sneip og snus. På Ingierstranda fant vi hele 2070 snus og sneip. Det sjokkerte oss, og vi håper alle som snuser og røyker slutter å kaste søpla si på bakken!

Noe som overrasket oss var at vi fant så mye plaster, hårstrikk, ispinner og ballonger. Vi fant til og med bleier som noen har kastet fra seg. Vi mistenker at det er mange som ikke tenker over all søpla de levner igjen på stranda. Vi håper derfor at alle som skal på stranda i sommer huske å dobbeltsjekke at de får med seg all søpla hjem igjen.

Våre tips:

  • Sjekk at du har fått med deg all søpla di når du drar fra stranda.
  • Sjekk en gang til at du har fått med deg alt. Har du begge sokkene med deg?
  • Pass på at plaster ikke faller av i vannet. Kanskje du kan ta av plasteret før du bader?
  • Legg aldri plast eller matemballasje på bakken, plutselig har vinden blåst søpla ut på havet.
  • Ikke bruk vannballonger. Det er uansett mye kulere med vannpistol!
  • Si til de voksne du kjenner som røyker og snuser at de ikke kan kaste snusen eller sneipen på bakken. Det er faktisk skikkelig ekkelt.
  • Ser du søppel på stranda som ikke er ditt? Plukk det opp og kast det i søppelbøtta. Da kan du klappe deg selv godt på skuldra og tenke at du har gjort noe skikkelig bra for havet.

Alle elevene som var med oss på strandrydding fikk Miljøagentenes handlenett, Miljøagentrapporten med tema plast, en folder om kildesortering og tre hemmelige plastoppdrag som de kunne ta med seg hjem.

Tusen takk til Sparebankstiftelsen DNB for bussreise, Plastreturs miljøprosjekt og Miljødirektoratet for prosjektstøtte, Hold Norge Rent for hansker og poser, og alle elever som var med å rydde strendene våre tomme for plast!

 

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging