Beintøffe femteklassinger!

5A på Fagerholt skole i Kristiansand sparket i gang Norges største gå-til-skolen aksjon.
Foto: Nico Hagen/Southcoast Creative

Mandag 30. august gikk startskuddet for Beintøft 2021. De fire neste ukene skal over 50.000 elever fra hele landet konkurrere i å reise miljøvennlig til skolen. Alle skoleklasser fra 1.-7. trinn kan delta og konkurrere om å bli landets mest beintøffe klasse, som stikker av med hele 30.000 kr.

– Målet med Beintøft er å inspirere flere til å gå og sykle til skolen. Gjennom å velge miljøvennlig transport er man med på å forurense mindre, skape tryggere skoleveier, få bedre helse og ikke minst ta vare på naturen, sier prosjektleder Kaspar Tjeldflaat Steudel i Miljøagentene.

Viste frem sine klimakrav

På Fagerholt skole i Kristiansand var det duket for nasjonalt kick-off. Dette markerte klasse 5A ved å løse det første ukesoppdraget i konkurransen, hvor temaet er valg og klimaendringer. I tillegg til å gå og sykle flest mulig kilometer, kan man nemlig samle poeng ved å løse ulike oppdrag.


BEINTØFF GJENG: Klasse 5A på Fagerholt skole sparket i gang Beintøft 2021!

Klasse 5A valgte derfor å gå i et demonstrasjonstog for klimaet. De tegnet og skrev på plakater hvilke klima- og miljøsaker som er viktig for dem og gikk i tog for klimaet i skolegården.

- Det er kjempegøy å se det enorme engasjementet til barna! Barnekonvensjonen fastslår at barn har rett til å uttale seg om saker som berører dem. Barna har kanskje ikke stemmerett, men de har allikevel en stemme, sier Steudel i Miljøagentene.

Se bildene fra dagen her: 

Miljøagentene ønsker 5A og alle deltagere rundt i landet lykke til i konkurransen!

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging