Beintøft: 53 000 barn skal rydde søppel og strender

15. september var det Barnas Ryddedag i Strandryddeuka, og Miljøagentene fikk være med å rydde en strand sammen med 4C på Kastellet skole og Hold Norge Rent. Nå skal over 53.000 barn som er med på Beintøft ut og plukke søppel i nærområdet.

Beintøft arrangeres av Miljøagentene, og er Norges største gå-til-skolen-aksjon. På to uker har deltakerne gått nærmere 500 000 kilometer, som tilsvarer over 12 ganger rundt jorda. I forbindelse med Strandryddeuka, i regi av Hold Norge Rent, oppfordres nå alle i Beintøft til å arrangere lokale ryddeaksjoner.

Barnas Ryddedag

Over 2.000 klasser er påmeldt årets Beintøft-aksjon, og blant disse er 4C på Kastellet skole i Oslo. Miljøagentene fikk være med da de gjorde en skikkelig innsats for å gjøre stranden på Nordstrand bad skinnende ren. Anledningen var Barnas Ryddedag 15. september, som arrangeres av Hold Norge Rent.


Selv om Nordstrand bad tydeligvis holdes ganske ryddig, fant elevene mye søppel


Kjempefunn! En veldig stor plastbeholder ble reddet fra å drive ut på havet


Skjerp dere! Det ble funnet aller mest sneiper og snus.


Stort miljøengasjement: Alle i klasse 4C på Kastellet skole gjorde en skikkelig innsats for miljøet!

Hvis alle gjør litt kan vi få til mye sammen

I år går TV-aksjonen NRK til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. Marin forsøpling er et av verdens raskest voksende miljøproblem. Hver dag havner to tonn søppel på bakken, bare i Oslo. Og havner søppel på bakken, så kan det etter hvert havne i havet – hvis ikke noen plukker det opp. Hvis alle plukker litt søppel opp fra bakken hver dag, for eksempel 5 om dagen, kan vi fjerne 35 tonn søppel fra naturen daglig. Derfor oppfordres nå alle barn som er med på Beintøft å plukke søppel og se hvor mye vi klarer å samle på en uke.

Oppfordrer også voksne til å rydde strender

Mange barn er opptatt av marin forsøpling og livet under vann, og Miljøagentene oppfordrer flere til å være med i den nasjonale dugnaden mot søppel i havet.

– Nå skal 53.000 barn ut og plukke søppel, men det er fortsatt mye som kan gjøres for havet. Vår oppfordring er at flere bidrar til lokale strandryddeaksjoner. Det kan være gøy å se hvor mye søppel man finner og det er bra for miljøet, sier prosjektleder i Miljøagentene Kaspar Tjeldflaat Steudel.

Det viktigste å tenke på når man skal rydde strender er hansker og sekker og hvordan håndtere avfallet i etterkant. På Hold Norge Rents nettside kan man få gratis ryddeutstyr til alle som vil bidra. Av smittevernhensyn anbefaler Hold Norge Rent en begrensning på inntil 50 personer for offentlige ryddeaksjoner og at generelle smittevernregler følges.

Miljøkampanje med konkurranseelementer

Beintøft varer fra 31. august - 25. september, og hovedpremien er 30.000 kroner, som oppfordres til å brukes på noe miljøvennlig som kommer hele klassen til nytte. I tillegg blir de beste trinnene og fylkesvinnere premiert.

- Selv om ikke alle kan vinne hovedpremien skal barna likevel være fornøyd med sin egen miljøinnsats, sier Steudel i Miljøagentene.

Beintoft.no kan man se hvor langt deltakerne har gått, topplister nasjonalt, fordelt på geografi og alder.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging