Beintøft er i gang!

Beintøft er Norges største gå-til-skolen-aksjon. Skal din klasse være med?

Hvert år har Miljøagentene en stor aksjon for barneskoleklasser i hele Norge, som handler om å reise til skolen på en miljøvennlig måte. Beintøft vil inspirere til å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen. Slik blir det mindre forurensning der vi bor, lufta blir renere og området rundt skolen blir tryggere. Det er bra for det lokale miljøet der vi bor og for klimaet til hele planeten.

I 2019 deltok over 55.000 elever, som til sammen tilbakela over en million bilfrie kilometer i løpet av kampanjeukene i september. Dette tilsvarer i gjennomsnitt halvannen gang rundt jordkloden hver dag. I 2019 deltok over 55.000 elever, som til sammen tilbakela over en million bilfrie kilometer i løpet av kampanjeukene i september. Dette tilsvarer i gjennomsnitt halvannen gang rundt jordkloden hver dag. Det er veldig bra for klimaet i seg selv, samtidig som det kan lage gode vaner og inspirere voksne til å gjøre det samme. 

I år skal alle som er med på Beintøft gjennom fire temaer og gjøre ukesoppdrag! De beste klassebidragene i de forskjellige ukesoppdragene får premie. I år er temaene:

  •  Trafikk og forurensing
  •  Friluft og natur
  • Søppel, plast og resirkulering
  • Regnskog

I år har alle elever som er med på Beintøft også fått en videohilsen fra Knut Arild Hareide, som er samferdselsminister.

Mandag 31. august var det offisiell åpning av Beintøft på Norheim skole i Karmøy kommune. 

Ordføreren i kommunen besøkte skolen og klipte snor for å markere starten på kampanjen! Takk til Ann Margit Grønstad/Karmøynytt for begge bildene fra Karmøy.

Det går fortsatt an å melde seg på kampanjen, hvis du og klassen din har lyst til å være med. Si ifra til læreren din!

Beintøft er en nasjonal kampanje i regi av Miljøagentene, i samarbeid med Loop Miljøskole og Syklistenes Landsforening. Beintøft er støttet av Miljødirektoratet, Samferdselsdepartementet, Handelens Miljøfond, Älvsbyhus og Norad. Mer info finner du på www.beintoft.no.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging