Bli med på Batterijakten!

Snart går startskuddet for Batterijakten 2016. Tusenvis av unge batterijegere gjør seg klar for å samle batterier og levere dem til gjenvinning. Miljøagentene oppfordrer lærere, familie, lokalsamfunn og venner til å bidra til en suksessfull jakt!

Miljøagentene arrangerer Batterijakten for fjerde gang denne våren. Målet for konkurransen er å samle mest mulig batterier til gjenvinning, og dermed bidra til et bedre miljø og større miljøengasjement i skolen og lokalsamfunnet.

Storstilt jakt

Alle skoler i hele landet er invitert til å delta på Batterijakten. I løpet av kampanjeperiodens tre uker i fjor samlet 11.000 fjerdeklassinger inn hele 80 tonn batterier! Dette er anslagsvis 10% av det totale antallet husholdningsbatterier som ble levert til gjenvinning i Norge i 2015. Selda Ekiz, kjent fra Newton og Anno på NRK, er årets voksenambassadør. Hun håper at barna kan samle inn enda flere batterier i år.

- Jeg håper at årets batterijegere finner så mange gamle batterier som mulig, sånn at vi slår rekorden. Det hadde vært så kult! Det er så mange som har batterier liggende hjemme, som ikke tenker på at de må samles inn og leveres til gjenvinning, slår Selda fast.Fra innspillingen av Batterijakten-filmen


Kreative innsamlingsmetoder

Med seg har Selda miljøagent Alma (9), som er barnas representant for årets batterijakt.

- Jeg har aldri vært med på den før, men jeg tror det blir veldig gøy! Vi skal gå i grupper fra dør til dør og spørre folk om de har noen gamle batterier de vil kaste, forteller Alma.

Fjorårets vinner samlet inn 152 kg batterier per elev – og hele 2,7 tonn til sammen! For å få til dette engasjerte de slekt og venner til innsamlingen, og elevene har gått fra dør til dør i lokalsamfunnet. Andre skoler har troppet opp i lokalavisens kontorer med batteriforespørsler og sendt e-poster til bedrifter. De har laget flyers og har hatt dugnad med vafler for å teipe batteriene.Foto: Torbjørn Katborg Grønning


Øke bevisstheten

Tall fra Miljødirektoratets viser at kun 34% av alle solgte husholdningsbatterier ble gjenvunnnet i 2012. Med Batterijakten ønsker Miljøagentene å øke bevisstheten rundt elektronisk avfall.

- Batteriene skal ikke kastes i den vanlige søpla! Batteriene kan være brannfarlige, og det finnes stoffer inne i dem som ikke er bra for miljøet, er Almas klare beskjed.
 


Batterier skal samles og leveres til gjenvinning
 

Åpen konkurranse

Alle fjerdeklasser i hele landet er invitert til å delta i Batterijakten. For å registrere klassen går man inn på www.batterijakten.no. Konkurransen varer fra 31. mars til 21. april, og tre klassevinnere får 10 resirkulerte nettbrett hver. Batterijakten er et samarbeid mellom Miljøagentene, Clas Ohlson, Varta og Elretur. Clas Ohlson-butikker over hele landet står klar for å ta imot batteriene.

Kommentarer

Agent-Leopard

Agent-Leopard
Jeg er med!!!!!

16:54 22.04.2016

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging