Bli med på Klimakokkene!

Klimakokkene er en helt ny kampanje i regi av Miljøagentene. I Klimakokkene skal klasser over hele landet konkurrere i å lage det mest klimasmarte måltidet. Kampanjen varer fra 6.-31. januar 2020, og er åpen for alle klasser på 5.-7. trinn som har mat- og helsefag.

Det er helt gratis å delta i Klimakokkene, og hver klasse får tilsendt undervisningsmateriell og konkurrerer om fine pengepremier til de tre beste klassene. I løpet av konkurransen vil barna bli utfordret til å være kreative og ta klimasmarte valg i matlagingen. Målet er å vise barn hvordan du enkelt kan arbeide med klimaproblematikken i hverdagen, samtidig som du har det gøy. Klimakokkene arrangeres av Miljøagentene, i samarbeid med TORO.

Vi oppfordrer alle miljøagenter til å få sin skole/klasse påmeldt! Vis frem denne nettsiden til læreren din og si at han/hun må melde dere på!

PÅMELDING OG MER INFORMASJON

 

For lærere: Mer om kampanjen

Hvordan fungerer Klimakokkene?

Hver klasse kan velge opp til to retter som de kan melde inn til konkurransen. Hvordan oppskriftene blir valgt ut er opp til klassene selv. Alle oppskriftene vil bli bedømt ut ifra tre ulike kriterier:

  • Hvor klimasmart retten er (CO2-avtrykket).
  • Hvor næringsrik retten er (den må bestå av minst tre ulike ingredienser/råvarer).
  • Hvor smakfull retten ser ut til å være og faktisk er (mat som ser god ut, smaker ofte godt).

Hver klasse laster opp bilder av retten de har laget, en detaljert oppskrift og en beskrivelse av fremgangsmåten på Min side på www.klimakokkene.no innen 31. januar. På nettsiden vil det også være tilgjengelig en klimakalkulator, hvor du kan regne ut matrettens klimaavtrykk. Etter at konkurranseperioden er over, vil Miljøagentene plukke ut de beste rettene. Rettene vil deretter bli tilberedt av kokker fra TORO og bli bedømt av en jury.

Miljøagentene har også utviklet et tilhørende undervisningsopplegg med faktaark og oppgaver som vi oppfordrer deltakerne til å bruke som en del av konkurransen. Dette oppfyller en rekke kompetansemål i læreplanen innenfor blant annet matematikk, samfunnsfag og mat og helse. Undervisningsopplegget vil fokusere på temaer som kortreist mat, klimautslipp knyttet til transport av matvarer og sesongbasert mat.

Premier

I Klimakokkene deler vi ut premier til de tre beste rettene:

  • Første plass: 15 000 kroner
  • Andre plass: 10 000 kroner
  • Tredje plass: 5 000 kroner

Premiene skal bidra til videre miljøvennlig aktivitet og komme hele klassen til gode. Eksempelvis sykkelparkering, parsellkasser eller turutstyr. Skoler trenger forskjellige ting, og vi vil samarbeide med skolene slik at midlene blir vel anvendt.

Praktisk informasjon

Nettsiden vil oppdateres løpende med undervisningsmateriell, videoer, tips og triks og praktisk informasjon. Her kan du opprette en bruker, hvor du registrerer klassen din og kan laste opp oppskrifter og bilder når konkurransen starter.

Alle klasser som melder seg på innen 13. desember får tilsendt en fin plakat og Miljøagentenes matguide.

Har du spørsmål, kontakt Miljøagentene på skole@miljoagentene.no eller gå inn på www.klimakokkene.no

MELD DIN KLASSE PÅ!

Kommentarer

Agent Oda

Agent Oda
Hvorfor finnes det klimakokkene?

14:05 26.11.2019

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging