Bli med på Klimakokkene!

-
Mat og helse

I Klimakokkene skal klasser over hele landet konkurrere i å lage det mest klimasmarte måltidet. Kampanjen varer fra 1.-19 november,  og er åpen for alle klasser på 5-7. trinn som har mat- og helsefag.

Det er helt gratis å delta i Klimakokkene, og hver klasse får tilsendt undervisningsmateriell og konkurrerer om fine pengepremier til alle finalistene. I løpet av konkurransen vil barna bli utfordret til å være kreative og ta klimasmarte valg i matlagingen. Målet er å vise barn hvordan du enkelt kan arbeide med klimaproblematikken i hverdagen, samtidig som du har det gøy. Klimakokkene arrangeres av Miljøagentene, i samarbeid med Coop. 

Vi oppfordrer alle miljøagenter til å få sin skole/klasse påmeldt! Vis frem denne nettsiden til læreren din og si at han/hun må melde dere på! 

PÅMELDING OG MER INFORMASJON 

For lærere: Mer om kampanjen

Hvordan fungerer Klimakokkene? 

Hver klasse kan velge opp til to retter som de kan melde inn til konkurransen. Hvordan oppskriftene blir valgt ut er opp til klassene selv. Alle oppskriftene vil bli bedømt ut ifra tre ulike kriterier: 

  • Hvor klimasmart retten er (for eksempel at maten er kortreist, sesongbasert, bidrar til å redusere matsvinn, har lavt CO2-avtrykk) 

  • Hvor næringsrik retten er (den må bestå av minst tre ulike ingredienser/råvarer). 

  • Hvor smakfull retten ser ut til å være og faktisk er (mat som ser god ut, smaker ofte godt).

Hver klasse laster opp bilder av retten de har laget, en detaljert oppskrift og en beskrivelse av fremgangsmåten på Min side på www.klimakokkene.no innen 19. november. Etter at konkurranseperioden er over, vil Miljøagentene plukke ut de beste rettene. Rettene vil deretter bli tilberedt av kokker fra Coop og bli bedømt av en uavhengig jury. 

Miljøagentene har også utviklet et tilhørende undervisningsopplegg med faktaark og oppgaver som vi oppfordrer deltakerne til å bruke som en del av konkurransen. Dette oppfyller en rekke kompetansemål i læreplanen innenfor blant annet matematikk, samfunnsfag og mat og helse. 
 
Undervisningsopplegget vil fokusere på temaer som kortreist mat, klimautslipp knyttet til transport av matvarer og sesongbasert mat.

Premier 

I Klimakokkene deler vi ut premier til de tre beste rettene: 

  • Hovedpremier x3:  10 000 kroner 

  • Alle andre finalister:  2 000 kroner

Premiene skal bidra til videre miljøvennlig aktivitet og komme hele klassen til gode. Eksempelvis sykkelparkering, parsellkasser eller turutstyr. 

Praktisk informasjon 

Nettsiden klimakokkene.no vil oppdateres løpende med undervisningsmateriell, videoer, tips og triks og praktisk informasjon. Her kan du opprette en bruker, hvor du registrerer klassen din og kan laste opp oppskrifter og bilder når konkurransen starter. 

Alle klasser som melder seg på får tilsendt en fin plakat og Miljøagentenes matguide. 

Har du spørsmål, kontakt Miljøagentene på klimakokkene@miljoagentene.no eller gå inn på www.klimakokkene.no 

MELD DIN KLASSE PÅ NÅ! 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging