Bli med på Miljøagentenes valguke

-
Hele Norge
Nå er det snart stortingsvalg. Miljøagenter og andre barn har ikke stemmerett i valget, men alle barn har rett til å si ifra. Her kan du bli med på Miljøagentenes valguke!

Det du mener er viktig! Derfor skal Miljøagentene ha en valguke der du kan være med å fortelle voksne hva du ønsker de skal huske på når de stemmer. Bli med å forklar hva som er viktig for deg, og be de voksne huske på at de også stemmer for din fremtid.

Miljøagentenes valguke er i uke 35, altså fra 30. august til 5. september. Noen ting kan du begynne med allerede nå, for eksempel å skrive et lesebrev eller planlegge en aktivitet sammen med venner eller lokallaget ditt. I løpet av uken håper vi mange blir med å bruke stemmen sin til å si hva de mener. Det er flere måter du kan bli med på!

Du kan:

 • skrive et leserinnlegg som du sender både til lokalavisen din og til Hovedkvarteret.
 • gjøre en aktivitet sammen venner eller med lokallaget ditt.
  • Hva med å møtes og skrive et brev til en politiker?
  • Kanskje dere vil ha plakatverksted sammen?
  • Eller skrive et leserinnlegg sammen?
 • si ifra til pappa eller mamma, eller andre voksne du kjenner at ved dette valget håper du de stemmer for miljøet og din fremtid!
 • gjøre det hemmelige oppdraget i Miljøagentrapporten som kommer i august
   

Dette kan du bruke:

Hvordan komme i avisa?

Å komme i avisa er en kjempebra måte å si ifra på, fordi det synliggjør saken. Her finner du litt lure tips til hvordan du kan komme i avisa!

Hvordan skrive leserinnlegg?

Miljøagenter har rett til å si ifra! Å skrive et leserinnlegg til avisa er en fin måte å si din mening på.

Når vi forteller andre om klima- og miljøprob­lemer, er det større sjanse for at enda flere blir engasjerte i saken. Da er det lettere å gjøre noe!

Plakat - stem på min fremtid!

I uke 35 skal miljøagenter i hele Norge henge opp plakater der de bor. Skriv ut din egen (eller bruk den som kommer i Miljøagentrapporten), fyll ut med tekst og tegning slik du vil og heng den opp et sted voksne kan se den!

Miljøagentenes leserbrevmal - valget 2021

Hvis du synes det er litt skummelt å skrive leserbrev helt selv, kan du starte med dette. Her kommer du litt på vei, også kan du bytte ut det blå med din egen tekst. Send det til lokalavisa. Lykke til!

Aktivitetstips
Usikker på hva dere har lyst til å gjøre? Her finnes mange aktivitetstips til lokallag eller andre som har lyst til å arrangere en aktivitet i valguken. Velg ut en aktivitet (eller to) og start planleggingen. Og du – send gjerne bilder til oppdrag@miljoagentene.no. Da kan Hovedkvarteret hjelpe til å dele hva miljøagenter i hele Norge mener er viktig å tenke på før valget i år! Vi kommer også til å sende en liten premie i posten til noen av medlemmene som sender inn bilder til oppdrag@miljoagentene.no eller får leserbrevet sitt i avisa. 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging