Bli med på Oppdrag Regnskog

Miljøagenter fra hele Norge skal sammen lage en omreisende kunstutstilling om regnskog. Her finner du alt av informasjon om Oppdrag Regnskog.

Kunstutstillingen skal vise frem ulike arter som lever i regnskogen. Over halvparten av verdens arter finnes i regnskogen. Vi vet faktisk ikke nøyaktig hvor mange arter det er der, og hvert år oppdager forskere nye dyr og planter. 

Lag et kunstbidrag
Du kan bli med og lage et bidrag til utstillingen. Lag et bilde eller en skulptur av en art som lever i regnskogen – det kan være et dyr, insekt, plante, trær eller blomster. Du kan selv velge hvilken art du har lyst til å lage så lenge den lever i regnskog, og du kan velge hvordan du vil lage ditt kunstbidrag.

Vil du lage en skulptur der du bruker ting fra naturen? Eller av søppel? Du kan male eller tegne. Eller bruke trolldeig, perler, 3D-printer eller treverk. Er du glad i å strikke eller hekle er det bare å finne frem garn. Eller hva med å bygge et regnskogsdyr av lego? Lag et kunstverk på en måte som du synes er gøy!

 

Bli inspirert av noen av bidragene til Dagens oppdrag om regnskogdyr, våren 2020 

 

Send et bilde av ditt kunstbidrag til regnskog@miljoagentene.no innen 30. april.

  • Husk å skrive ditt navn, din alder, hvilken regnskogsart du har laget en modell av og gjerne litt om hvilke materialer du har brukt.
  • Alle som sender inn bilde av bidraget sitt er med i trekningen av en liten gave! Vinnerne blir trukket etter 30. april. Lykke til!
  • Husk at du må ta vare på kunstbidraget ditt sånn at det kan sendes til oss hvis det blir med i utstillingen.
  • Det er en fordel hvis kunstbidraget ikke er for stort, så det kan sendes i posten. Hvis ikke det er mulig, må du passe på å ta bilde med høy oppløsning sånn at det kanskje kan brukes i stedet. 

Regnskogverksted
Ta gjerne bilder når du lager ditt kunstverk, og send dem til oss så vi kan dele her på nettsiden. Da kan man følge med på hva andre lager, og bli inspirert. Her finner du tips til hvordan du kan arrangere et regnskogverksted. Kanskje du kan samle lokallaget ditt eller en vennegjeng? Hvis det er bilder av barn, må både barnet og foreldre/foresatte godkjenne at bildet sendes inn og kan brukes på sosiale medier og nettsiden til Miljøagentene.

Foto: Julie Forchhammer

Utstillingen
Alle barn inviteres til å sende inn bilde av sitt kunstbidrag, og så vil noen bidrag bli valgt ut til å være med i selve utstillingen. Alle bidrag er uansett med i trekningen av premier. Bidragene i utstillingen vil velges ut slik av det blir passe variasjon og ulike arter, fordeling på alder og de må kunne fraktes.

Til høsten skal kunstutstillingen ut på reise rundt om i landet. Fra august kan alle medlemmer i Miljøagentene sende inn ønske om å få utstillingen til sin skole, bibliotek, kommunetorg eller lignende. 

Her kan du lese mer om Miljøagentene, og her kan du bli medlem. 

Alle spørsmål rundt prosjektet kan sendes til regnskog@miljoagentene.no

Oppdrag Regnskog arrangeres i samarbeid med Regnskogfondet, og er støttet av Aktivitetsstøtta fra LNU.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging