Bli med på Sommerles

Sommerles er en digital sommerlesekampanje for alle barn i 1.-7. klasse og er i regi av folkebibliotekene. Kampanjen varer fram til 31. august. Miljøagentene er invitert til å lese så mange bøker vi bare orker, vi har også et hemmelig oppdrag tilgjengelig inne på mine sider.

Om Miljøagentene
Miljøagentene er barnas miljøvernorganisasjon. Her er målet å skape et varig og løsningsorientert engasjement for natur og miljøvern hos flest mulig barn på deres premisser. Organisasjonen arbeider for å gi barn troen på seg selv, framtiden og at det nytter å gjøre noe.

Underveis i Sommerles oppfordrer Miljøagentene til å lese bøker som handler om klima og miljø. Da kan du også få  enda et hemmelig oppdrag-merke.

Hvis du ikke allerede er miljøagent, kan du registrere deg her.

For å løse hemmelige oppdrag kan du logge deg inn her. Er du miljøagent men ikke registrert deg på miljoagentene.no kan du registrere deg her.

Sommerles
Målet med Sommerles er at flest mulig barn skal lese mest mulig gjennom sommerferien. På www.sommerles.no er det mulig å samle poeng for hver leste side, svare på oppgaver, følge med på hva venner leser i tillegg til å tjene troféer. Det er også mulig å gjøre seg fortjent til små premier som kan hentes på biblioteket.

For å bli med på Sommerles må man gå inn på www.sommerles.no og opprette en profil. Foresatte må gi tillatelse til at barna deltar i tillegg til at barna må bruke en av foreldrenes e-post ved registrering.

Har du lyst til å skrive en liten anmeldelse?
Vi gir miljøagenter muligheten til å skrive en liten anmeldelse for å tipse andre om bøker som handler om klima og miljø. Anmeldelsene vil bli publisert på denne siden. Send ditt lesetips til post@miljoagentene.no.

Anmeldelser:

"Søppelplasten i Havet" av Kristi Blom og Geir Wing Gabrielsen

Det er en bra og lærerik bok om plastsøppel i havet. 

Det er mange bilder som viser hvor farlig plast kan være for fugler, fisker og dyr i havet. Plast i havet kan drepe dyrene i havet og mange dyr tror plasten er mat og spiser den.

Boken forteller også om forskjellige typer plast og hvor lang tid det tar for plast å brytes ned i naturen. Det er mange bilder av hvor mye plast og søppel mennesker kaster i naturen.

Jeg lærte også om at det er plast i flere ting enn det jeg visste om, f.eks i tannkrem. Det er veldig dumt. Boken forteller også om hvordan vi kan hjelpe naturen og rydde opp plast. Det er en lærerik bok som alle bør lese. 


Av miljøagent Kayla, 8 år.


"De Underlige" av Anette Moe

Det er ei fin bok som eg trur vil gjere mange fleire miljøbeviste.

Når folk les denne boka tenker dei at man må plukke opp søpla før den kjem ut i sjøen, og at man ikkje skal dumpe søppel i havet. Det er også morsomt å lese om personane i denne boka. Eg håpar mange les den.


Av miljøagent Samuel, 11 år.


"De underlige" av Anette Moe

Jeg likte boken godt, særlig den delen der de andre dyrene reddet Tor da han satt fast i teinen. Det var også spennende når de var inne i vraket og om å lese om undervannsrestauranten. I tillegg var den amerikanske hummeren skikkelig kul.

Jeg synes boken var god og interessant, samtidig som den tar opp viktige tema.

Jeg synes det var en spennende bok, som setter fokus på vennskap og om hvor viktig det er å ta vare på livet i havet.


Av miljøagent Johanna, 10 år.

 

Kommentarer

Agent SjøStjerne

Agent SjøStjerne
Hvor er listen over bøkene om miljø?

19:26 04.06.2019

Agent Sjefsagenten

Agent Sjefsagenten
Hei. Du kan skrive epost til post@miljoagentene.no

20:50 02.06.2019

Agent Eyvør07

Agent Eyvør07
hei, hvordan kan jeg levere en anmeldelse?

19:43 28.05.2019

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging