Bli med ut på artsjakt!

Hele landet

Artsjakt er å lete etter dyr, planter og sopp i naturen, artsbestemme dem (finne ut hvilken art det er) og registrere dem i kunnskapsdatabasen Artsobservasjoner. Dette kan være en morsom og spennende aktivitet for lokallag og andre miljøagenter over hele landet.

I Norge er det oppdaget godt over 40.000 ulike arter av sopp, planter og dyr. De finnes over og under vann, i de dypeste skogene, og midt i byen. For å få flere ut på artsjakt arrangeres årlig «Den store artsjakten». Fra og med i år arrangeres den på verdens miljødag, 5. juni. Den store artsjakten er en dag dedikert til å lete etter ville dyr, planter og sopp i naturen. Det er både lærerikt, gøy og vi skaper et øyeblikksbilde av artene i norsk natur. Det anbefales, bare se filmen for pur artsjakt-glede!Her er en morsom film om artsjakt etter en insektslarve som heter «Strandmaurløve» som lever på Jomfruland. 

«Den store artsjakten» er et årlig arrangement som arrangeres av miljøorganisasjonen Sabima og medlemsforeningene Norsk Zoologisk Forening, Norsk Botanisk Forening, Norsk entomologisk forening og Norsk Ornitologisk Forening, basert på citizen science-metoden. Det betyr at vanlige folk bidrar med økt kunnskap om naturmangfoldet i Norge. På 24 timer skal flest mulig folk være med på å lete etter artene de finner i sitt nærmiljø. På den måten kan vi lage et øyeblikksbilde over alle artene vi finner i Norge. Kunnskap om arter gjør at vi lettere kan ta vare på den.

Alle kan dra på  – eller lage sitt eget – lokale arrangement, eller bare ta med venner ut i naturen. Samtidig er det en konkurranse!  Hvilken artsjeger finner flest arter? Hvilket lokale arrangement finner flest arter? Hvilken kommune får flest registrerte arter?

Vinn flotte premier fra Natur og Fritid.

Reglene til Artsjakten er enkle:
1. Alle observasjoner gjort i Artsobservasjoner 05.juni er med.
2. Alle observasjoner må være gjort 05.juni 2017 mellom 00:00 og 24:00 og rapporteringsfristen er den 08.juni.
3. Funn, særlig av sjeldne, rødlistede og fremmede arter bør dokumenteres med bilder. Alle data vil bli kvalitetssikret. Uspontane arter, slik som hageplanter, teller ikke med i Artsjakten.

God artsjakt!

Les mer her

 

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging