Det eksploderte under Verdens Kuleste Dag!

Verdens Kuleste Dag gikk av stabelen 31. august på Akershus festning. Miljøagentene stilte med hus til flaggermus og underholdning på scenen. Totalt møtte 25.000 opp til Verdens Kuleste Dag!

Mellom klokken 11.00 og 16.00 myldret det små og store inn gjennom portene på festningen. Mange var nysgjerrige og lurte på hva flaggermusen gjorde som var bra for klima og miljø. Flaggermusen spiser innsekter, ca. 3.000 i døgnet. Dette er insekter som for eksempel mygg, knott, fluer, møll og edderkopper.

Flaggermusen i Norge er harmløse og gjør ingen skader på bygg eller mennesker. Dersom du sliter med mye mygg – eller kanskje du rett og slett ønsker å hjelpe flaggermusene, så kan du skru sammen en flaggermuskasse og henge den opp. Mange flaggermusliv spart, mange innsekter spist.

Verdens kuleste show!
I tillegg til standen vår, så hadde vi to forrykende show med Per Kristian, også kjent som PK, som viste frem verdens kuleste eksperimenter. Med seg hadde PK miljøagentene Isa og Emil. Emil og Isa konkurrerte blant annet om å ta imot flest flaggermuss, samle mest mulig cola i en bøtte, i tillegg til å flykte fra en eksploderende tønne!


Det var mange som tok turen innom standen vår.

Et eksemplar av flaggermuskassen.

Det skrus iherdig!

En fornøyd gjeng som har skrudd sammen sine flaggermuskasser.

Emil tar imot flyvende "flaggermus".

Isa samler cola i en bøtte.

Emil samler også cola i en bøtte.

Miljøagent t-skjorter skytes ut til publikum.

 

Tekst, foto og film: Helen Mehammer

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging