Egen fotobok om miljø

Miljøagentene Ragna og Karen fra Oslo var med på et fotobokprosjek om miljø - og tok bilde av matavfall!

5. trinn ved Nordpolen skole i Oslo har deltatt på fotobokverksted med Forbundet Frie Fotografer og fotokunstner Peter Dean i forbindelse med Fotobokfestival Oslo 2020.

Inspirert av festivalens hovedfokus som var klimaendringer fikk elevene mulighet til å lage fotobøker innenfor temaene «natur i byen», «klimaendringer» og «søppel på avveie».
 

Miljøagentene Karen og Ragna i 5A ved Nordpolen skole deltok på prosjektet, og laget sammen to bøker med fokus på matavfall og at mye av det kunne vært spist.

De fikk naboer til å donere matsøpla si til dem, som ble veid og avfotografert.

Hvert år kaster vi enorme mengder spiselig mat, og dette påvirker klimaendringene. Mat som kunne vært spist, men blir kastet i stedet kalles matsvinn. Å kutte matsvinn (altså spise opp all maten og restene) er en bra måte å hjelpe klima på. 

Også flere av de andre elevene har gjort prosjekter med fokus på hvilke klimahandlinger vi kan fokusere på, og mange har lagt merke til hvor mye søppel som er langs skoleveien, på vei til fotballtrening eller i skolegården.

Alle elevene som deltok i prosjektet får utgitt sin egen bok, og de til sammen 60 bøkene vil bli stilt ut på Deichmanske Torshov på nyåret.

Ella i 5C lagde fotoboka si om naturen på Torshov i Oslo.

Hasnaat laget også bok om natur i byer.

Bertine har også laget fotobok, inspirert av skolestreikerne.

Prosjektet er støttet av sparebankstiftelsen.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging