Emanuel fra Barnas klimapanel møtte Sveinung Rotevatn på LIVEU

Emanuel (14 år) møtte klima- og miljøministeren på LIVEU på Elevkanalen for å snakke om regjeringens klimaplan og hvordan Norge egentlig ligger an for å møte klimamålene.

I samarbeid med Redd Barna har Elevkanalen hatt direktesending en hel uke, med forskjellige temaer knyttet til bærekraftsmålene. Redd Barna er en organisasjon som jobber for å fremme barns rettigheter i hele verden. En viktig del av det er å bekjempe klimaendringene. Klimaendringene har mye å si for barn, siden det handler om deres framtid.

 

Å lære om klimaendringene og hva som gjøres i Norge for å kutte utslipp er viktig! Derfor var en klimaforsker, klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn og miljøagent Emanuel (14 år) fra Barnas klimapanel invitert til en egen sending med temaet klimaendringer og bærekraft. Barnas klimapanel er barns eget klimapanel, et talerør som skal løfte barns stemme i klima- og miljøsaker. Hele sendingen kan ses her!

Barnas klimapanel og Miljøagentene var for anledningen representert av Emanuel fra Oslo. Han har vært på TV før, men det var uansett veldig spennende å være i et ordentlig TV-studio i Nydalen i Oslo. Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn var med for å svare på spørsmål, både fra Emanuel i Barnas klimapanel og elever som fikk være med på sendingen via video fra skolen. 

I første del av sendingen forklarte forsker Bjørn Hallvard Samset klimakrisen så kort og greit han klarte. Klimakrisen og klimaendringer er komplisert, men forskeren forklarte at det viktigste å vite om klimakrisen er at vi har en. Klimaet endrer seg og klimaplanen til regjeringen er en begynnelse på å nå klimamålene Norge har sagt vi ønsker å nå.

I sendingen ble også denne videoen fra Cicero vist, som forklarer klimaforhandlingene og hvordan de forskjellige landene oppfører seg. Cicero er klimasenteret Bjørn jobber for. OBS: Videoen er på engelsk!

Hele sendingen fra LIVEU med Elevkanalen kan ses her!

Hvis du vil lese flere saker om Barnas klimapanel og deres arbeid kan du klikke her.

Her kan du sende inn din mening om klima til Barnas klimapanel!

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging