Fra miljøagent til politiker!

Tina R. Våje (18) var med i Miljøagentene frem til 2019, og var blant annet lokallagsleder, spesialagent og medlem av Barnas klimapanel. Nå er hun aktiv i politikken.

Som Miljøagentene-pensjonist har hun engasjert seg i organisasjonen Changemaker og i det politiske partiet Sentrum. Nå er hun stortingskandidat på 4. plass på listene fra Østfold i valget i september!

Tekst: Bjørn Erik Løken/Tina R. Våje

Hvorfor har du engasjert deg i politikken?
Jeg vil bidra aktivt til å få hjertesakene mine opp og frem! Jeg syns ofte politikken går veldig treigt, så nå jeg vil dytte litt fra innsiden også. 

Det har blitt mange digitale møter i politikken. Foto: privat.

Hvilke erfaringer har du tatt med deg fra Miljøagentene?
Miljøagentene har vært kjempeviktig for meg, fordi jeg lærte å bli tryggere på meg selv og at min stemme er viktig. Vi har rett til å si ifra, og selv om vi er unge kan vi ta plass, og bidra på gode måter.

Hvorfor er det viktig at miljøagenter bruker retten sin til å si ifra?
Unge får ofte høre at vi er for uerfarne til å kunne si så mye. Jeg tror det er bra at vi er med, nettopp fordi vi er "uerfarne". Vi er ikke blitt vant til hvor urettferdig verden er, og derfor ser vi problemene på en annen måte. Samtidig er det jo ikke sant at vi er uerfarne. Miljøagenter får jo god opplæring i viktige temaer, og har sikkert bedre kunnskap enn mange voksne om klima og miljø!

Har du et tips til miljøagenter som ønsker å påvirke?
Mitt beste tips er å følge hjertet. Det er viktig å stole på at du har rett til å si ifra, og at innspillene dine er verdifulle! For min del gir det energi og pågangsmot å jobbe med hjertesakene mine, for de er jeg ekstra opptatt av. 

Jeg har også fått noen stygge kommentarer, men etter hvert har jeg også fått mange venner og støttespillere som jeg vet setter pris på det jeg gjør, akkurat som jeg setter pris på det de gjør.

Tina møtte politikere på Stortinget når hun var miljøagent. Foto: Rasmus Norsted/Miljøagentene.

Hva er dine beste minner fra Miljøagentene?
Det er mange! I lokallaget mitt hadde vi en årlig søppelryddingsaksjon som mange i hele bygda ble med i. Ellers var det veldig spennende å få være med i Barnas Klimapanel og skrive rapport, og så kunne dele innspillene videre gjennom skoleforedrag og møter med politikere.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging