Fuglekassebygging for SFO-elever

Fuglekasser sponset av Älvsbyhus ble en flott aktivitet for barna fra SFO i korona-tiden.

I desember sendte Miljøagentene ut 2400 fuglekasser til 117 SFOer rundt om i landet, sponset av Älvsbyhus.

Disse ble tatt imot med et stort engasjement og elevene på SFO hadde planlagt å snekre disse når vinteren var omme.

Nå som vi står ovenfor en veldig spesiell tid fikk vi tilbakemeldinger fra SFOene om at dette ble en kjempebra aktivitet blant elevene i denne usikre tiden. Mange av elevene tok med seg fuglekassene hjem for å snekre de uferdige fuglekassene og mange av lærerne hengte opp fuglekassene som en solidarisk symbol i korona-tiden. Dette har fått elevene og foreldrene til å smile og nå venter alle spent på at fuglene skal begynne å flytte inn i disse flotte fuglekassene. 

"Mange av foreldrene har vært positive til å henge opp disse fuglekassene i korona-tiden. Vi har mottatt flere tilbakemeldinger om hvor flott tiltak dette ble og hvor mange positive vibber folkemengden har fått rundt om i landet når de har tatt seg en tur i skogen og i nærområdet hvor det er levert fuglekasser," sier Annam Chaudhry som prosjektleder for Oppdrag Fuglekasse – SFO prosjekt.

Oppdrag fuglekasse viste seg også å være en veldig fin aktivitet under koronaperioden. Det var planlagt at det skulle bli bygget hus og ly til fuglene i påsketiden men engasjerte elever kunne ikke unngå å la seg bli fristet til å bruke denne tiden til å gi fuglene et hjem allerede nå. Prosjektet har vært veldig populært og gleden har vært stor. 

SFOene som har blitt med har takket Miljøagentene og Älvsbyhus for det flotte tiltaket og har sendt oss enormt mange bilder av fuglekasser som er snekret ferdig og kommer til å bli hengt opp rundt om i landet i tiden fremover. Vi gleder oss til å motta flere bilder. Vi vil takke alle SFOene som har blitt med på Oppdrag Fuglekasses SFO-prosjekt, dere har gjort en flott jobb for miljøet.  

Ser dere en fuglekasse så send oss gjerne et bilde av dette eller last opp på www.oppdragfuglekasse.no sin hjemmeside.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging