Gikk sammen til skolen

Det er mye trafikk rundt Lakkegata skole i Oslo. Det synes elevene er veldig dumt og markerte dette ved å gå sammen til skolen i dag. De var heldige og fikk besøk av byråd Lan Marie Nguyen Berg og to luftforskere.

Forskerne fra NILUForskerne fra Norsk institutt for luftforskning hadde med seg en dings som måler om luften er god eller dårlig. De sa at trafikken rundt skolen gjør at det blir mye forurensing i luften. Og at mye forurensing kan gjøre oss syke.

Byråd Lan Marie Nguyen Berg ble intervjuet av miljøagentene Sara (12) og Elida (12). Hun sa at det er viktig med mindre trafikk i byene. Biler gjør at det blir mer forurensing i lufta og det blir vanskelig å puste. Hun vil at flere skal gå, sykle eller reise kollektivt. Og med færre biler får barn en tryggere vei til skolen!

På scenen
 

Mange elever hadde møtt opp

På Lakkegata skole fortalte Sara og Elida om Beintøft. Dette er Miljøagentenes aksjon for å få norske elever til å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen. Beintøft skal føre til mindre forurensing og gjøre at barn forstår mer om miljø.  Sara og Elida synes det er dumt at all trafikken gjør at det blir dårlig luft for alle barn som vokser opp.

Til slutt spurte byråden om noen av dem hadde gått til skolen i dag. Alle elevene svart høyt: «JAAAA!»
 

Byråden med miljøagentene Sara og Elida

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging