Godlia skole sparket i gang Batterijakten

I dag starter Batterijakten. De neste tre ukene skal fjerdeklasser i hele Norge konkurrere om å samle inn brukte batterier til gjenvinning.

Hele 17.400 fjerdeklassinger er med på Batterijakten i år. På Godlia skole, i Oslo, fikk noen av de være med å sparke i gang vårens store miljødugnad. Hele skolen var samlet i skolegården og på programmet sto appeller, dans, konkurranser og et forrykende show med Teknisk museum.

Batterijakten er en konkurranse for fjerdeklasse, hvor elevene lærer om gjenvinning og hvordan vi kan bli bedre på å ta vare på planeten vår. Man får poeng for å samle inn batterier og løse ukesoppdrag, og vinnerne kan vinne pengepremier til klassen sin.


Det var både flammer, smell og flytende nitrogen på programmet. Og det var ekstra gøy da Frida fra Teknisk museum lagde «elefanttannkrem». Foto: Wanda Nordstrøm


Miljøagent Eira (9år) og Abdullah Alsabeegh, som er varaordfører i Oslo, holdt hver sin tale. Eira fortalte at batterier kan være dårlig for miljøet fordi de har flere stoffer i seg som er farlige for dyr og planter, og som kan begynne å brenne. Derfor er det lurt å teipe dem før de gjenvinnes. Foto: Wanda Nordstrøm. 


Fjerdeklassingene Iver, Lars, Saga Marie og Eira er klare for Batterijakten. De synes det var gøy å være med på kick-off. De synes det aller morsomste var å være med på «Mini-Batterijakten», som gikk ut på at alle fjerdeklassingene samarbeidet om å finne noen store trebatterier som var gjemt rundt omkring i skolegården. Foto: Wanda Nordstrøm. 


Iver og Lars har tro på at klassen greier å samle inn mange batterier. —Kanskje mer enn 100 kilo, svarer de entusiastisk. Foto: Wanda Nordstrøm. 

Miljøagentene ønsker alle fjerdeklassene på Godlia skole og i resten av landet lykke til i Batterijakten!

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging