Heike har vunnet en sak i Bodø!

I Bodø har leder i lokallaget Heike (10) fått bystyret til å love og slutte med plast. Gratulerer til Heike og resten av lokallaget med seieren!

Heike er leder i Miljøagentene i Bodø, og på bystyrets talerstol krevde han plastforbud i Bodø.

- Når Frankrike klarer det, må jo Bodø få det til, sa Heike til bystyret. - Det høres litt vanskelig ut, men det er vi unger som skal ta over framtida, og vi har rett til å bli hørt.

Heike spurte om bystyret tar utfordringa, alle rakte hendene i været og Heike fikk banke gjennom vedtaket.


Heike på talerstolen i Bodø bystyre

Bystyret har nå lovet Heike og de andre miljøagentene i Bodø at de ikke skal gi penger til noen som ikke sorterer plast. - De skal slutte å bruke plastkopper og sånt. Og for eksempel hvis noen skal ha en fest, så skal de love at de skal sortere søppelet, sier Heike. Han synes også at Bodø må få oppsamling for panteflasker på søppelkassene. - Sånn at de ikke blir kastet i søppelkassene, og sånn at de som henter flasker for å pante, slipper å rote i søppelkassene.


Miljøagentene i Bodø på panteaksjon

Miljøagentene i Bodø har lenge jobbet med plast. De har tidligere sendt brev til lekebutikker, godterifabrikker og matbutikker med beskjed om å slutte og bruke plastposer til kundene, frukt, grønt og bakevarer, og mindre plast i leker og emballasje. Lokallaget har også hatt panteaksjon, der de sjekket panteautomater og intervjuet folk om deres pantevaner.

Godt jobba til Miljøagentene i Bodø!

Kommentarer

Agent Hestejenta

Agent Hestejenta
Så utrolig bra!!!!! Plast er ikke bra.

16:08 09.04.2017

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging