Helle (11) utfordrer bryggeriene

De fleste i Norge vil ha mindre søppel i naturen, men når bryggerier melder seg ut av panteordningen blir det bare mer søppel i naturen, og mindre gjenvinning. - Helle, 11 år

Hei!

Hvorfor vil ikke mange bryggerier ha pant på flaskene sine?

Tenker de over hva som kommer til å skje med flaskene da?

De fleste i Norge vil ha mindre søppel i naturen, men når bryggerier melder seg ut av panteordningen blir det bare mer søppel i naturen, og mindre gjenvinning. 

HVORFOR?

Fordi folk vil ha penger for flaskene, men når det ikke er pant på flasken hiver de dem i vanlig søppel, eller ute i naturen.

Det synes jeg er dumt.

Jeg selv liker å lete etter panteflasker i naturen, og i søppelspann, men jeg er ikke like flink til å ta med meg flasker det ikke er pant på.

Men hva er de værste flaskene/boksene å kaste i naturen? Og hva er det mest av?

Glassflasker, brusbokser, eller plastflasker?

På Hundvåg der jeg kommer fra, finner jeg mest glassflasker. Som regel er de knust, og ligger på bakken. Jeg tror folk knuser glassflaskene fordi det som regel ikke er pant på dem.

Det jeg finner nest mest av er brusbokser. De det ikke er pant på ligger som regel på bakken. Mens de det er pant på ligger oppi søppelet, og de fleste er most/smadret. 

Det betyr da at jeg finner minst plastflasker på bakken. Det tror jeg er fordi plastflasker som oftest har pant på seg, og folk gidder å pante dem.

Jeg håper at bryggeriene ombestemmer seg, og skjønner konsekvensene.

Hilsen Helle Vigdel 11 år fra Stavanger.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging