Hold høsten ren!

-
Hele landet

16. september er den internasjonale strandryddedagen. Her finner du mer informasjon om hvordan du kan hjelpe til med å gjøre selen, torsken og måkens hjem klart for vinteren.

    

Mange miljøagenter har vært med å rydde strender på våren, men det er også kjempeviktig å rydde på høsten. Mye av plasten som ligger i naturen brytes nemlig ned til bittesmå biter i løpet av vinteren. Dette gjør det mye vanskeligere å skulle rydde seinere, og mye av plasten renner ut i havet når snøen smelter.

Det viktigste å huske når man skal rydde strender, innsjøer eller skogholt er at man må ha med seg nok voksne. Både fordi man kan finne farlig avfall som man må være forsiktig med, men også fordi de voksne kan sørge for at søppelet dere rydder blir levert og behandlet på riktig måte. Vi jobber nå med å utarbeide en egen ryddeveileder for Miljøagenter, som også skal inneholde forslag til morsomme leker og aktiviteter. Enn så lenge anbefaler vi at de voksne følger Hold Norge Rent sin ryddeveileder som forteller dere hvordan man gjennomfører en vellykket strandrydding, i tillegg til deres sikkerhetsveiledning. Husk redningsvester til de minste!

Du kan også få med deg klassen din på strandrydding. Jo flere som rydder, jo bedre og morsommere blir det! Vi på hovedkvarteret kan også besøke klassen din for å lære dere mer om plast, hvorfor marin forsøpling er et problem og hva man kan gjøre med det. Be i så fall læreren din ta kontakt med stine@miljoagentene.no.

Man er selvsagt ikke avhengig av en strand i nærheten for å være med på den internasjonale strandryddedagen. Det er like viktig å rydde rundt innsjøer, elver og skogholt, fordi mye av plasten som ender opp i havet stammer herfra.

 

Kontakt stine@miljoagentene.no dersom klassen din vil ha besøk eller dersom du lurer på noe.

Kommentarer

Ingen kommentarer
Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging