Hold høsten ren!

-

10. september - 16. september avholdes søppelryddeaksjonen Hold Høsten Ren over hele landet. Her finner du mer informasjon om hvordan du kan hjelpe til med å gjøre selen, torsken og måkens hjem klart for vinteren.

Mange miljøagenter har vært med å rydde strender på våren, men det er også kjempeviktig å rydde på høsten. Mye av plasten som ligger i naturen brytes nemlig ned til bittesmå biter i løpet av vinteren. Dette gjør det mye vanskeligere å skulle rydde seinere, og mye av plasten renner ut i havet når snøen smelter.

Det viktigste å huske når man skal rydde strender, innsjøer eller skogholt er at man må ha med seg nok voksne. Både fordi man kan finne farlig avfall som man må være forsiktig med, men også fordi de voksne kan sørge for at søppelet dere rydder blir levert og behandlet på riktig måte. Les Miljøagentenes ryddeveileder her

Du kan også få med deg klassen din på strandrydding. Jo flere som rydder, jo bedre og morsommere blir det! 

Man er selvsagt ikke avhengig av en strand i nærheten for å være med på den internasjonale strandryddedagen. Det er like viktig å rydde rundt innsjøer, elver og skogholt, fordi mye av plasten som ender opp i havet stammer herfra.

Kommentarer

Agent Zebra

Agent Zebra
Dette skal jeg bli med på! Skal se om jeg kan få med meg noen venner og.

13:49 14.09.2018

Last flere

Er du agent? Logg deg inn!

Eller registrer deg her.

Agentinnlogging

Har du glemt passordet ditt?
Gå tilbake til innlogging